Roger Federer en zijn 15 bodyguards op Roland Garros

© AFP

Na het selfie-incident heeft Roger Federer maar liefst 15 bodyguards in dienst genomen. Dit is wat we nog meer onthouden van Roland Garros op vrijdag.

Wie is hot?

Gaël Monfils

Gaël Monfils heeft weer eens de show gestolen op Roland Garros! De prettig gestoorde Fransman, 28 jaar, zorgde voor een waar spektakel, vrijdagavond, op het Court Suzanne Lenglen, tegen de Uruguayaan Pablo Cuevas. In een echte corrida sfeer won la Monf, zoals hij op het circuit wordt genoemd, na een nieuwe uitputtingsslag van 3 uur en 25 minuten met 4-6, 7-6 (7/1), 3-6, 6-4 en 6-3. “Bedankt, bedankt en nogmaals bedankt”, zei hij tegen het Franse publiek, die hem luidruchtig gesteund had terwijl hij tegen een uitzichtloze achterstand van 4-1 en dubbele break in de vierde set keek. “Jullie hebben mij allemaal naar voren gestuuwd. Bij 4-1 voelde ik een ongelooflijke energie. Ik miste bijna geen bal meer. Het is om zulke momenten te beleven dart ik ’s morgens opsta. Het is hier magisch!” Roger Federer, zijn toekomstige tegenstander zondag in de achtste finales, mag de borst natmaken.

Wie is not?

Carla Suarez Navarro

We verzinnen het niet. Er is vrijdag weer een speelster uit de Top 10 in het vrouwenenkel op Roland Garros gesneuveld! Deze keer was het de beurt aan de Spaanse Carla Suarez Navarro, het nummer 8 van de wereld. De 27-jarige uit de Las Palmas de Gran Canaria, die als gevaarlijke outsider gold naar haar finaleplaats op het toernooi van Rome waar ze Eugenie Bouchard, Simona Halep en Petra Kvitova het nakijken gaf, beet in het gravel tegen de Italiaanse Flavia Pennetta. Ze verloor met 6-3 en 6-4 na 1 uur en 10 minuten. “Ik voelde geen extra druk omdat ik hier als nummer 8 geplaatst was”, vertelde ze. “Flavia en ik kennen mekaar goed en ik wist dat het een lastige partij zou zijn. Ik heb gewoon heel slecht geserveerd. Ik denk dat ik pas voor de eerste keer mijn opslag kon behouden bij 3-0 voor haar in de tweede set. Zo kan je moeilijk winnen…”, zuchtte ze.

Het verhaal van de dag

Ivanovic zonder coach, wel met Schweinsteiger

Ana Ivanovic raasde vrijdag als een TGV naar de achtste finales op Roland Garros. De Servische, winnares in 2008 in Parijs, maakte op het Court Suzanne Lenglen brandhout van de jonge Kroatische Donna Vekic, die met 6-0 en 6-3 in amper 53 minuten naar huis werd gestuurd. “Ik begin stilaan in mijn ritme te komen”, vertelde ze. “Dat doet deugd. Ik had een duidelijk idee van wat ik op de baan wou doen en ik kon het plan goed uitvoeren.” De voormalige n°1 van de wereld, door velen als het mooiste meisje van de klas beschouwd, reist momenteel zonder coach op het circuit. In Parijs kan ze echter van de steun van haar nieuwe vriend, Bastian Schweinsteiger, de middenvelder en Duits international van Bayern München, genieten. Veel wou ze er wel niet over kwijt. “Ik ben gelukkig met de mensen die ik tegenwoordig om mij heen heb”, zei ze. “Het is fijn omringd te zijn door een leuk team met allemaal positieve persoonlijkheden. Meer moet dat niet zijn.”

Het cijfer van de dag

15

Het aantal bodyguards die Roger Federer vrijdag naar het tv platform van France Télévisions hielpen begeleiden naar zijn overwinning tegen de Bosniër Damir Dzumhur. De Zwitser had zich verleden zondag bij de organisatie beklaagd nadat een jonge tiener op het Court Philippe Chatrier was gesprongen om een selfie met hem te nemen.

De quote van de dag

“Een duif die zo gekneld raakt heb ik zelden gezien. Eerst dacht ik dat het een raaf was die iemand in de tribunes had aangevallen. Er lagen overal pluimen en mensen schreeuwden links en rechts. Het is een ongekend tafereel. En het moet ook een pijnlijke dood zijn. (lacht)”

Van de Fransman Richard Gasquet na zijn overwinning tegen de Argentijn Carlos Berlocq op het Court Suzanne Lenglen waar een duif in de rail van de luchtcamera gekneld raakte.

Serge Fayat

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content