Het is voor de 35-jarige Zwitser zijn negentiende grandslamtitel in totaal. In de finale klaarde Roger Federer de klus tegen de gehavende Kroaat Marin Cilic (ATP 6) na één uur en 43 minuten in drie sets (6-3, 6-1 en 6-4). Federer verloor in deze editie van Wimbledon geen enkele set.

Na een felbevochten eerste set (6-3), ging Federer in de tweede set meteen door de opslag van Cilic. De Kroaat vroeg bij een 3-0 achterstand medische assistentie voor pijn aan de linkervoet aan en barstte zelfs in tranen uit. Na luid applaus van het publiek keerde de Kroaat toch nog terug op het terrein. Cilic speelde de wedstrijd uit, maar kon ook in de derde set geen vuist meer maken tegen Federer.

Voor de Zwitser is het de zevende zege tegen Cilic in acht duels. Cilic kon enkel in de US Open van 2014, die hij op zijn palmares schreef, Federer kloppen.

De laatste Wimbledon-titel van Federer dateerde intussen van 2012. Sindsdien aasde hij op het record van acht zeges op het Londense gras. Met zeven zeges moest de Zwitser het record nog delen met de Amerikaan Pete Sampras, een jeugdidool van 'The Swiss Maestro', en de Brit William Renshaw, de toernooi-vedette in de jaren 1880.

Federer schreef dit seizoen ook al de Australian Open en de toernooien van Indian Wells en Miami op zijn naam.

Het is voor de 35-jarige Zwitser zijn negentiende grandslamtitel in totaal. In de finale klaarde Roger Federer de klus tegen de gehavende Kroaat Marin Cilic (ATP 6) na één uur en 43 minuten in drie sets (6-3, 6-1 en 6-4). Federer verloor in deze editie van Wimbledon geen enkele set.Na een felbevochten eerste set (6-3), ging Federer in de tweede set meteen door de opslag van Cilic. De Kroaat vroeg bij een 3-0 achterstand medische assistentie voor pijn aan de linkervoet aan en barstte zelfs in tranen uit. Na luid applaus van het publiek keerde de Kroaat toch nog terug op het terrein. Cilic speelde de wedstrijd uit, maar kon ook in de derde set geen vuist meer maken tegen Federer.Voor de Zwitser is het de zevende zege tegen Cilic in acht duels. Cilic kon enkel in de US Open van 2014, die hij op zijn palmares schreef, Federer kloppen.De laatste Wimbledon-titel van Federer dateerde intussen van 2012. Sindsdien aasde hij op het record van acht zeges op het Londense gras. Met zeven zeges moest de Zwitser het record nog delen met de Amerikaan Pete Sampras, een jeugdidool van 'The Swiss Maestro', en de Brit William Renshaw, de toernooi-vedette in de jaren 1880.Federer schreef dit seizoen ook al de Australian Open en de toernooien van Indian Wells en Miami op zijn naam.