Roger Federer klaagt, in navolging van Andy Murray, het te lakse dopingbeleid in het (mannen)tennis aan.

Roger Federer stelt dat hij nu minder gecontroleerd wordt dan zes of zeven jaar geleden. "En ik begrijp niet echt waarom dat zo is", zei de 31-jarige Zwitser aan de pers in Londen, waar de Masters beginnen.

Andy Murray had vorige week al gepleit voor meer controles buiten competitie, zeker in december wanneer de spelers het volgende seizoen voorbereiden.

"Ik ga akkoord met Andy, er zijn tijdens het jaar amper bloedcontroles", bevestigde Roger Federer. "Het is van levensbelang dat de sport zuiver blijft, dat moet. We hebben nu een goede reputatie, maar we willen ervoor zorgen dat dat ook zo blijft".

Roger Federer speelde op de nieuwe wereldranglijst zijn leidersplaats kwijt aan de Serviër Novak Djokovic. (AFP/KVDA)

Roger Federer klaagt, in navolging van Andy Murray, het te lakse dopingbeleid in het (mannen)tennis aan. Roger Federer stelt dat hij nu minder gecontroleerd wordt dan zes of zeven jaar geleden. "En ik begrijp niet echt waarom dat zo is", zei de 31-jarige Zwitser aan de pers in Londen, waar de Masters beginnen. Andy Murray had vorige week al gepleit voor meer controles buiten competitie, zeker in december wanneer de spelers het volgende seizoen voorbereiden. "Ik ga akkoord met Andy, er zijn tijdens het jaar amper bloedcontroles", bevestigde Roger Federer. "Het is van levensbelang dat de sport zuiver blijft, dat moet. We hebben nu een goede reputatie, maar we willen ervoor zorgen dat dat ook zo blijft". Roger Federer speelde op de nieuwe wereldranglijst zijn leidersplaats kwijt aan de Serviër Novak Djokovic. (AFP/KVDA)