De Spaanse topfavoriet was in de finale op Court Philippe Chatrier veel te sterk voor de als derde geplaatste Zwitser Stan Wawrinka (ATP 3) en trok het laken in drie sets naar zich toe. Het werd 6-2, 6-3 en 6-1 na twee uur en vijf minuten. Voor Nadal is het al zijn vijftiende grandslamzege. Verliezend finalist Wawrinka, in Parijs eindlaureaat in 2015, blijf op drie grandslamoverwinningen steken.

De 31-jarige Nadal had in zijn vorige wedstrijden veel indruk gemaakt aan de Porte d'Auteuil. Op weg naar de finale verloor hij geen set en moest hij in totaal amper 29 spelletjes aan zijn opponenten laten. In zijn duel met Wawrinka, hun negentiende onderlinge confrontatie, hielden beide tennissers mekaar het eerste half uur nog in evenwicht. Daarna stond er geen maat meer op 'Rafa', die voor de zestiende keer won van de Zwitser.

Hij gunde 'Stanimal' in totaal slechts zes spelletjes, zette zijn suprematie op gravel nogmaals in de verf en mocht de prestigieuze 'Coupe des Mousquetaires' voor de tiende keer in de lucht steken.

De Spaanse gravelkoning won de Open Franse kampioenschappen eerder tussen 2005 en 2008 en tussen 2010 en 2014. Vorig jaar strandde hij in de derde ronde in Parijs. Voorts schreef hij ook al twee keer Wimbledon op zijn palmares, twee keer de US Open en één keer de Australian Open. Eerder dit jaar was hij nog verliezend finalist op de Australian Open. Het is zijn 73e toernooizege uit zijn carrière, zijn vierde van 2017 (na die in Madrid, Monte Carlo en Barcelona). Wawrinka blijft op zestien eindoverwinningen steken.

De Spaanse topfavoriet was in de finale op Court Philippe Chatrier veel te sterk voor de als derde geplaatste Zwitser Stan Wawrinka (ATP 3) en trok het laken in drie sets naar zich toe. Het werd 6-2, 6-3 en 6-1 na twee uur en vijf minuten. Voor Nadal is het al zijn vijftiende grandslamzege. Verliezend finalist Wawrinka, in Parijs eindlaureaat in 2015, blijf op drie grandslamoverwinningen steken. De 31-jarige Nadal had in zijn vorige wedstrijden veel indruk gemaakt aan de Porte d'Auteuil. Op weg naar de finale verloor hij geen set en moest hij in totaal amper 29 spelletjes aan zijn opponenten laten. In zijn duel met Wawrinka, hun negentiende onderlinge confrontatie, hielden beide tennissers mekaar het eerste half uur nog in evenwicht. Daarna stond er geen maat meer op 'Rafa', die voor de zestiende keer won van de Zwitser. Hij gunde 'Stanimal' in totaal slechts zes spelletjes, zette zijn suprematie op gravel nogmaals in de verf en mocht de prestigieuze 'Coupe des Mousquetaires' voor de tiende keer in de lucht steken. De Spaanse gravelkoning won de Open Franse kampioenschappen eerder tussen 2005 en 2008 en tussen 2010 en 2014. Vorig jaar strandde hij in de derde ronde in Parijs. Voorts schreef hij ook al twee keer Wimbledon op zijn palmares, twee keer de US Open en één keer de Australian Open. Eerder dit jaar was hij nog verliezend finalist op de Australian Open. Het is zijn 73e toernooizege uit zijn carrière, zijn vierde van 2017 (na die in Madrid, Monte Carlo en Barcelona). Wawrinka blijft op zestien eindoverwinningen steken.