Na een uur en 44 minuten stond de 6-2, 7-6 (7/2) eindstand op het bord van court 3 in de All England Club. Voor de 32-jarige Gérard is het zijn tweede grandslamtitel in het enkel. Eerder dit seizoen schreef de Brusselaar al de Australian Open op zijn naam. Op Wimbledon bereikte hij dit jaar voor het eerst in vier deelnames de finale.

Zaterdag speelde Gérard ook al de finale van het dubbelspel. Daarin verloor hij aan de zijde van de Nederlander Tom Egberink met 7-5 en 6-2 van Gordon Reid en Alfie Hewett. Hij greep zo naast een tweede dubbeltitel op rij in Londen. In 2019 won hij het toernooi met de Zweed Stefan Olsson. In 2020 werd er niet getennist door de coronapandemie. Ook de Australian Open (in 2017 en 2019) en Roland Garros (in 2014) staan op zijn erelijst.

Gordon Reid (29) mikte op een tweede Wimbledonzege. Hij pakte er de titel in 2016. Dat jaar won hij ook de Australian Open. Hij versloeg toen in Melbourne in de finale Gérard.

'Ik hou zoveel van dit toernooi'

'Ik hou zoveel van dit toernooi. Het deed pijn om vorig jaar niet te kunnen komen. Dit jaar wilde ik mijn best doen want de vorige keer was het niet zo goed (eerste ronde in 2019, red)', aldus Gérard bij de overhandiging van zijn trofee op court drie van de All England Club.

De 32-jarige Brusselaar behaalde de overwinning zonder Belgische fans in de tribunes. 'Zonder covid zouden ze hier wel geweest zijn. Deze zege zal veel weerklank krijgen in België. Ik weet dat ik daar veel steun geniet', zei Gérard. Op de vraag waar hij zijn Wimbledontitel plaatst, antwoordde Gérard: 'Ik hecht evenveel waarde aan al mijn zeges. Dit is uiteraard een grandslam, maar zelfs mijn bronzen medaille in Rio staat op hetzelde niveau. Ik hoop nog vaak zo'n prestaties neer te zetten.'

Na een uur en 44 minuten stond de 6-2, 7-6 (7/2) eindstand op het bord van court 3 in de All England Club. Voor de 32-jarige Gérard is het zijn tweede grandslamtitel in het enkel. Eerder dit seizoen schreef de Brusselaar al de Australian Open op zijn naam. Op Wimbledon bereikte hij dit jaar voor het eerst in vier deelnames de finale.Zaterdag speelde Gérard ook al de finale van het dubbelspel. Daarin verloor hij aan de zijde van de Nederlander Tom Egberink met 7-5 en 6-2 van Gordon Reid en Alfie Hewett. Hij greep zo naast een tweede dubbeltitel op rij in Londen. In 2019 won hij het toernooi met de Zweed Stefan Olsson. In 2020 werd er niet getennist door de coronapandemie. Ook de Australian Open (in 2017 en 2019) en Roland Garros (in 2014) staan op zijn erelijst.Gordon Reid (29) mikte op een tweede Wimbledonzege. Hij pakte er de titel in 2016. Dat jaar won hij ook de Australian Open. Hij versloeg toen in Melbourne in de finale Gérard.'Ik hou zoveel van dit toernooi. Het deed pijn om vorig jaar niet te kunnen komen. Dit jaar wilde ik mijn best doen want de vorige keer was het niet zo goed (eerste ronde in 2019, red)', aldus Gérard bij de overhandiging van zijn trofee op court drie van de All England Club.De 32-jarige Brusselaar behaalde de overwinning zonder Belgische fans in de tribunes. 'Zonder covid zouden ze hier wel geweest zijn. Deze zege zal veel weerklank krijgen in België. Ik weet dat ik daar veel steun geniet', zei Gérard. Op de vraag waar hij zijn Wimbledontitel plaatst, antwoordde Gérard: 'Ik hecht evenveel waarde aan al mijn zeges. Dit is uiteraard een grandslam, maar zelfs mijn bronzen medaille in Rio staat op hetzelde niveau. Ik hoop nog vaak zo'n prestaties neer te zetten.'