Kim Clijsters (WTA 50) heeft zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinales op het WTA-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (220.000 dollar).

In de tweede ronde haalde de 29-jarige Limburgse het vlot in twee sets van de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA 66): 6-2 en 6-1 na 1 uur en 8 minuten.

In de eerste set ging Clijsters stevig van start en na een mum van tijd liep ze uit tot 4-1. Bondarenko mocht nog één game winnen, daarna haalde Clijsters de eerste set binnen: 6-2.

Ook in set twee stond er geen maat op Clijsters. Ze domineerde haar tegenstander op alle vlakken en won vlot met 6-1.

In de kwartfinales neemt Clijsters het op tegen de winnares van het duel tussen de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 26) en de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA 63). (Belga/INM)

Kim Clijsters (WTA 50) heeft zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinales op het WTA-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (220.000 dollar). In de tweede ronde haalde de 29-jarige Limburgse het vlot in twee sets van de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA 66): 6-2 en 6-1 na 1 uur en 8 minuten. In de eerste set ging Clijsters stevig van start en na een mum van tijd liep ze uit tot 4-1. Bondarenko mocht nog één game winnen, daarna haalde Clijsters de eerste set binnen: 6-2. Ook in set twee stond er geen maat op Clijsters. Ze domineerde haar tegenstander op alle vlakken en won vlot met 6-1. In de kwartfinales neemt Clijsters het op tegen de winnares van het duel tussen de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 26) en de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA 63). (Belga/INM)