Ruben Bemelmans (ATP 119) versloeg zijn tegenstander van negentien jaar in twee sets: twee keer 6-4, in 1 uur en 20 minuten. De Genkenaar, die dertiende reekshoofd was tijdens de kwalificaties, plaatst zich dus voor de derde keer in zijn carrière voor de Australian Open. Ook in 2013 en 2015 moest hij daarvoor eerst de kwalificaties doorkomen.

België telt dit jaar dus twee vertegenwoordigers bij de mannen. De Belgische nummer één, David Goffin (ATP 7), kent zijn tegenstander in de eerste ronde nog niet. Hij zal uitkomen tegen een speler die zich via de kwalificaties wist te plaatsen.

Ruben Bemelmans (ATP 119) versloeg zijn tegenstander van negentien jaar in twee sets: twee keer 6-4, in 1 uur en 20 minuten. De Genkenaar, die dertiende reekshoofd was tijdens de kwalificaties, plaatst zich dus voor de derde keer in zijn carrière voor de Australian Open. Ook in 2013 en 2015 moest hij daarvoor eerst de kwalificaties doorkomen. België telt dit jaar dus twee vertegenwoordigers bij de mannen. De Belgische nummer één, David Goffin (ATP 7), kent zijn tegenstander in de eerste ronde nog niet. Hij zal uitkomen tegen een speler die zich via de kwalificaties wist te plaatsen.