Volgens Williams was vermoeidheid door de jetlag de oorzaak van haar zwakke eerste set tegen Penetta, in het duel tussen de VS en Italië. Tijdens een korte rustpauze bestelde ze dan maar een espresso. 'Ik weet niet of het toegestaan is, maar ik ben echt heel moe,' zei ze tegen de ref.

Het bleek een goede keuze van 's werelds nummer 1 in het vrouwentennis, want Williams won vervolgens de tweede en de derde set met 6-3 en 6-0. 'Ik ben een koffiedrinker. Ik heb er deze ochtend geen gedronken en ik voelde dat, dus ik had gewoon wat koffie nodig,' zei ze achteraf. 'Ik wist niet zeker of het toegestaan was, ik had het nog nooit gedaan.'

Wat de bestelling van Williams nog opvallender maakt, is de temperatuur in het zuiden van Australië. In Perth, waar de Hopman Cup plaatsvind, steeg het kwik boven de 40 graden Celsius.

Officieus WK

De Hopman Cup is het officieuze WK voor gemengde landenteams. Mede dankzij de zege van Williams tegen Penetta versloegen de Amerikanen in hun eerste duel in groep A Italië met 3-0. In dezelfde groep had Tsjechië zondag al van Canada gewonnen met 2-1.

In groep B klopte Groot-Brittannië titelverdediger Frankrijk met 2-1 en Polen gastland Australië met 3-0. (KVDA)

Volgens Williams was vermoeidheid door de jetlag de oorzaak van haar zwakke eerste set tegen Penetta, in het duel tussen de VS en Italië. Tijdens een korte rustpauze bestelde ze dan maar een espresso. 'Ik weet niet of het toegestaan is, maar ik ben echt heel moe,' zei ze tegen de ref.Het bleek een goede keuze van 's werelds nummer 1 in het vrouwentennis, want Williams won vervolgens de tweede en de derde set met 6-3 en 6-0. 'Ik ben een koffiedrinker. Ik heb er deze ochtend geen gedronken en ik voelde dat, dus ik had gewoon wat koffie nodig,' zei ze achteraf. 'Ik wist niet zeker of het toegestaan was, ik had het nog nooit gedaan.'Wat de bestelling van Williams nog opvallender maakt, is de temperatuur in het zuiden van Australië. In Perth, waar de Hopman Cup plaatsvind, steeg het kwik boven de 40 graden Celsius. De Hopman Cup is het officieuze WK voor gemengde landenteams. Mede dankzij de zege van Williams tegen Penetta versloegen de Amerikanen in hun eerste duel in groep A Italië met 3-0. In dezelfde groep had Tsjechië zondag al van Canada gewonnen met 2-1.In groep B klopte Groot-Brittannië titelverdediger Frankrijk met 2-1 en Polen gastland Australië met 3-0. (KVDA)