Serena Williams (34) staat sinds 18 februari 2013 bovenaan de ranking en kon het record breken van de Duitse tennisster Steffi Graf, die 186 weken aan één stuk op de eerste plaats stond.

De Duitse Angelique Kerber is nu na Graf de tweede Duitse tennisster die ooit bovenaan de wereldranking stond.

Williams verloor donderdag verrassend haar halve finale tegen Karolina Pliskova in twee sets: 6-2 en 7-6 (7/5). Pliskova, die vorige maand nog won in Cincinnati, heeft nu 11 wedstrijden lang niet verloren. Ze zal het zaterdag in de finale opnemen tegen de winnares van de wedstrijd tussen Kerber en de Deense ex-nummer één Caroline Wozniacki.

Pliskova voert de WTA aan inzake aces.

(Belga/RR)

Serena Williams (34) staat sinds 18 februari 2013 bovenaan de ranking en kon het record breken van de Duitse tennisster Steffi Graf, die 186 weken aan één stuk op de eerste plaats stond. De Duitse Angelique Kerber is nu na Graf de tweede Duitse tennisster die ooit bovenaan de wereldranking stond. Williams verloor donderdag verrassend haar halve finale tegen Karolina Pliskova in twee sets: 6-2 en 7-6 (7/5). Pliskova, die vorige maand nog won in Cincinnati, heeft nu 11 wedstrijden lang niet verloren. Ze zal het zaterdag in de finale opnemen tegen de winnares van de wedstrijd tussen Kerber en de Deense ex-nummer één Caroline Wozniacki.Pliskova voert de WTA aan inzake aces. (Belga/RR)