Serena Williams klopt Lucie Safarova en wint derde keer Roland Garros

© Belga

Serena Williams heeft voor de derde keer in haar carrière Roland Garros bij de vrouwen gewonnen. De Amerikaanse veroverde zo haar 20e grandslamtitel in het enkelspel.

Serena Williams versloeg in de finale op het Parijse gravel de Tsjechische Lucie Safarova (WTA 13) in drie sets met 6-3, 6-7 (2/7) en 6-2.

Het nummer één van de wereld, wegens ziekte nochtans niet topfit, ging bij 2-1 in de eerste set door de opslag van Safarova, die eerder de Russische titelverdedigster Maria Sharapova (WTA 2) uit het toernooi kegelde.

De 33-jarige Williams gaf de break niet meer uit handen. Na 31 minuten leidde ze met 6-3, meteen het eerste setverlies voor Safarova dit jaar in het enkelspel op Roland Garros. De 28-jarige Safarova, voor de eerste keer in haar carrière in een grandslamfinale, had ook in het begin van de tweede set geen verhaal tegen de stevige opslagen en returns van de Amerikaanse.

De Tsjechische moest meteen haar opslagspel inleveren. Safarova, die eveneens in de eindstrijd van het dubbelspel staat, zag Williams bij 3-1 zelfs een dubbele break forceren. De Tsjechische herpakte zich echter door meteen het opslagspel van Williams te veroveren: 4-2.

Daarna moest Williams zelfs een tweede keer haar opslagspel inleveren, waardoor Safarova opnieuw op gelijke hoogte kwam. Bij 5-5 sprak Williams haar fightingspirit aan om door de opslag van Safarova te gaan.

De Amerikaanse verloor vervolgens opnieuw haar opslagspel, waardoor een tiebreak over de tweede set zou beslissen. Daarin trok Safarova met 2/7 aan het langste eind.

In de derde set opende Safarova nog met een break, maar daarna sloeg de motor van Williams opnieuw aan. De Amerikaanse stoomde uiteindelijk door naar 6-2.

Het was de negende ontmoeting tussen beide speelsters, Safarova kon nog geen enkele keer winnen van de Amerikaanse. Voor Williams was het de derde finale op het Parijse graveltoernooi. Ook in 2002 en 2013 leverde een finaleplaats haar de titel op.

Haar parcours op Roland Garros 2015:

1e ronde: verslaat Andrea Hlavackova (Tsj) 6-2, 6-3

2e ronde: verslaat Anna-Lena Friedsam (Dui) 5-7, 6-3, 6-3

3e ronde: verslaat Victoria Azarenka (WRu) 3-6, 6-4, 6-2

8e finale: verslaat Sloane Stephens (VSt) 1-6, 7-5, 6-3

Kwartfinale: verslaat Sara Errani (Ita) 6-1, 6-3

Halve finale: verslaat Timea Bacsinszky (Zwi) 4-6, 6-3, 6-0

Finale: verslaat Lucie Safarova (Tsj) 6-3, 6-7 (2/7), 6-2

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content