Serena Williams kan op de Australian Open voor de zesde keer in haar carrière de hoogste plaats op de WTA-ranking veroveren en zo de oudste nummer één van het vrouwentennis ooit worden. Dat record staat sinds 1985 op naam van Chris Evert.

Serena Williams geldt als favoriet voor de eindzege op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Ze won met Wimbledon en de US Open de laatste twee grand slams van 2012 en staat in de finale van het WTA-toernooi van Brisbane.

Op de huidige WTA-ranking is de Amerikaanse derde met 9.400 punten. Dat zijn er 1.195 minder dan Victoria Azarenka (10.595) en 645 minder dan Maria Sharapova (10.045).

Azarenka won vorig jaar de finale van de Australian Open tegen Sharapova. Zij moet het toernooi dus opnieuw winnen om haar 2.000 punten te behouden, terwijl Sharapova in Melbourne 1.400 punten op het spel heeft staan. Williams, die vorig jaar reeds in de vierde ronde werd uitgeschakeld door Ekaterina Makarova, heeft daarentegen slechts 280 punten te verdedigen.

Record

Wint Williams de Australian Open, dan wordt ze zeker het nieuwe nummer één van de wereld.

Bovendien zou ze met haar 31 jaar en vier maanden dan de oudste nummer één in de geschiedenis van het vrouwentennis worden. Dat record staat sinds 1985 op naam van tennislegende Chris Evert, die op dat moment 30 jaar en 11 maanden was.

Serena Williams kan op de Australian Open voor de zesde keer in haar carrière de hoogste plaats op de WTA-ranking veroveren en zo de oudste nummer één van het vrouwentennis ooit worden. Dat record staat sinds 1985 op naam van Chris Evert. Serena Williams geldt als favoriet voor de eindzege op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Ze won met Wimbledon en de US Open de laatste twee grand slams van 2012 en staat in de finale van het WTA-toernooi van Brisbane. Op de huidige WTA-ranking is de Amerikaanse derde met 9.400 punten. Dat zijn er 1.195 minder dan Victoria Azarenka (10.595) en 645 minder dan Maria Sharapova (10.045). Azarenka won vorig jaar de finale van de Australian Open tegen Sharapova. Zij moet het toernooi dus opnieuw winnen om haar 2.000 punten te behouden, terwijl Sharapova in Melbourne 1.400 punten op het spel heeft staan. Williams, die vorig jaar reeds in de vierde ronde werd uitgeschakeld door Ekaterina Makarova, heeft daarentegen slechts 280 punten te verdedigen.Record Wint Williams de Australian Open, dan wordt ze zeker het nieuwe nummer één van de wereld. Bovendien zou ze met haar 31 jaar en vier maanden dan de oudste nummer één in de geschiedenis van het vrouwentennis worden. Dat record staat sinds 1985 op naam van tennislegende Chris Evert, die op dat moment 30 jaar en 11 maanden was.