S/VM: Is tennis voor Serena Williams na een carrière van vijftien jaar een passie of een job?

Serena Williams: "Zowel een passie als een job. Onze vader zette mijn zus en mij ertoe aan om te gaan tennissen. Er werd ons toen gezegd dat het leuk was. Later werd het een job. Je moet het als een beroep zien maar natuurlijk geniet ik ook van tennis, van de wedstrijden en van het spelletje. Je weet nooit wat er morgen gebeurt, dus probeer ik op een tenniscourt altijd te genieten."

S/VM: Wat is het verschil tussen de jonge Serena en de huidige versie?

"Als je jong bent, is alles spannend, leuk en nieuw. Je geniet ervan dat je zo veel dingen kunt doen. Nu ben ik me meer bewust van mezelf en van wat er in mijn omgeving gebeurt.

"Ik zag het vrouwentennis ook veranderen. De huidige generatie is de meest talentvolle."

S/VM: Geniet je van het leven? Zou je eens niet graag een anoniem iemand zijn?

"Natuurlijk geniet ik van het leven. Maar soms zet ik een grote zonnebril op, doe ik een lange broek aan en vermom ik me een beetje om ongemerkt een stapje in de wereld te kunnen zetten. Zoals Clark Kent (het alter ego van Superman, nvdr). Soms heb ik dat nodig om tot rust te komen."

S/VM: In Madrid won je de finale met 6-1 en 6-4 van Maria Sjarapova, de nummer twee van de WTA-ranking. Een mijlpaal, want meteen goed voor je vijftigste eindzege, hetgeen slechts negen andere vrouwen je voordeden. De ideale mentale opsteker voor Parijs?

"Misschien wel. Nog eens winnen op Roland Garros blijft de ultieme uitdaging. Maar ik ga mezelf geen druk opleggen, die voel ik al dagelijks. Dat blijft een goede zaak, want het betekent dat ik nog veel honger heb."

S/VM: Je versloeg Sjarapova ondertussen al twaalf opeenvolgende keren. Een stimulans?

"Wanneer je speelt tegen sterke tegenstanders moet je altijd klaar zijn. Dat geldt ook voor de andere speelsters die hoog gerangschikt staan."

(FMC)

S/VM: Is tennis voor Serena Williams na een carrière van vijftien jaar een passie of een job?Serena Williams: "Zowel een passie als een job. Onze vader zette mijn zus en mij ertoe aan om te gaan tennissen. Er werd ons toen gezegd dat het leuk was. Later werd het een job. Je moet het als een beroep zien maar natuurlijk geniet ik ook van tennis, van de wedstrijden en van het spelletje. Je weet nooit wat er morgen gebeurt, dus probeer ik op een tenniscourt altijd te genieten."S/VM: Wat is het verschil tussen de jonge Serena en de huidige versie?"Als je jong bent, is alles spannend, leuk en nieuw. Je geniet ervan dat je zo veel dingen kunt doen. Nu ben ik me meer bewust van mezelf en van wat er in mijn omgeving gebeurt. "Ik zag het vrouwentennis ook veranderen. De huidige generatie is de meest talentvolle."S/VM: Geniet je van het leven? Zou je eens niet graag een anoniem iemand zijn?"Natuurlijk geniet ik van het leven. Maar soms zet ik een grote zonnebril op, doe ik een lange broek aan en vermom ik me een beetje om ongemerkt een stapje in de wereld te kunnen zetten. Zoals Clark Kent (het alter ego van Superman, nvdr). Soms heb ik dat nodig om tot rust te komen."S/VM: In Madrid won je de finale met 6-1 en 6-4 van Maria Sjarapova, de nummer twee van de WTA-ranking. Een mijlpaal, want meteen goed voor je vijftigste eindzege, hetgeen slechts negen andere vrouwen je voordeden. De ideale mentale opsteker voor Parijs?"Misschien wel. Nog eens winnen op Roland Garros blijft de ultieme uitdaging. Maar ik ga mezelf geen druk opleggen, die voel ik al dagelijks. Dat blijft een goede zaak, want het betekent dat ik nog veel honger heb."S/VM: Je versloeg Sjarapova ondertussen al twaalf opeenvolgende keren. Een stimulans? "Wanneer je speelt tegen sterke tegenstanders moet je altijd klaar zijn. Dat geldt ook voor de andere speelsters die hoog gerangschikt staan."(FMC)