Zowel Sloane Stephens als Madison Keys stonden voor het eerst in de finale van een grandslamtornooi.

In de halve finales had Stephens veteraan Venus Williams verslagen.

De 24-jarige Stephens had een uur nodig om Madison Keys (WTA 16) weg te spelen. Keys was nochtans het vijftiende reekshoofd op Flushing Meadows, maar ze stapelde de fouten op en zat nooit in de wedstrijd. Ze maakte over de 2 sets 30 fouten, tegen 6 fouten voor Stephens.

In de onderlinge duels staat het nu 2-0 in het voordeel van Stephens.

Het was het eerste Amerikaanse onderonsje in de vrouwenfinale van het US Open sinds Serena Williams het in 2002 haalde van haar zus Venus.

De relatief lage ranking van Stephens is een gevolg van langdurig blessureleed.

Zowel Sloane Stephens als Madison Keys stonden voor het eerst in de finale van een grandslamtornooi. In de halve finales had Stephens veteraan Venus Williams verslagen. De 24-jarige Stephens had een uur nodig om Madison Keys (WTA 16) weg te spelen. Keys was nochtans het vijftiende reekshoofd op Flushing Meadows, maar ze stapelde de fouten op en zat nooit in de wedstrijd. Ze maakte over de 2 sets 30 fouten, tegen 6 fouten voor Stephens.In de onderlinge duels staat het nu 2-0 in het voordeel van Stephens. Het was het eerste Amerikaanse onderonsje in de vrouwenfinale van het US Open sinds Serena Williams het in 2002 haalde van haar zus Venus. De relatief lage ranking van Stephens is een gevolg van langdurig blessureleed.