Tenniscoach Julien Hoferlin (49) is overleden

© Belga Image

Tenniscoach en -consultant Julien Hoferlin is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij werd amper 49.

De Belgische tenniswereld is in rouw na het overlijden van Julien Hoferlin, die vrijdagochtend op 49-jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloor. ‘Een coach, een vriend en nog veel meer. We gaan je missen Juju‘, schreef tennisser Steve Darcis op zijn Twitter-account. Hoferlin werkte nog als deeltijds coach van Darcis toen de hersentumor eind vorig jaar ontdekt werd.

Reacties

Maar ook tal van andere Belgische tennissers betuigen hun medeleven op de sociaalnetwerksites. ‘Zo onrechtvaardig. Tot ziens, Ju. We gaan je missen. Mijn gedachten gaan uit naar de familie’, schreef Ysaline Bonaventure. ‘Tot ziens, vriend. We gaan jouw humor en passie missen’, vulde Germain Gigounon even later aan. Ook ex-tennisser Filip Dewulf reageert verslagen. ‘Ik ben er kapot van. Ik heb altijd genoten van zijn gezelschap.’

‘Rust in vrede en sterkte aan de familie en vele vrienden van Julien Hoferlin, een van de meest fantastische mensen die ik ooit ontmoette’, schreef Bob Madou, huidig business director bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Jaren geleden was Madou echter aan de slag als Performance Coach Education Manager voor de Britse Tennisfederatie LTA, toen ook Hoferlin nog op de Britse loonlijst stond.

‘Wat een triest nieuws. Onze gedachten gaan uit naar de familie’, lieten de organisatoren van de Davis Cup weten in een korte mededeling. Tussen 2006 en 2008 werkte Hoferlin als kapitein van de Belgische Davis Cup-ploeg.

Coach

Julien Hoferlin startte zijn trainerscarrière in 1989 als coach van Dominique Monami. Twee jaar later ging hij aan de slag bij de AFT (de Franstalige tennisvereniging), waar hij de jeugd in het trainingscentrum van Bergen begeleidde. Daarna werkte hij als coach van Christophe Rochus, later kreeg hij ook diens broer Olivier onder zijn hoede.

De Luikse coach was van 1993 tot 1998 ook de adjunct Steven Martens bij het Belgische Fed Cup-team en was tussen 2006 en 2008 eveneens kapitein van de Belgische Davis Cup-ploeg. Eind 2008 ging hij voor de Britse tennisfederatie werken.

Voor aanvang van de Davis Cup-finale van eind vorig jaar tussen België en Groot-Brittannië raakte bekend dat Hoferlin aan een hersentumor geopereerd was. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content