Roger Federer (ATP 2) had slechts drie sets nodig om Steve Darcis te verslaan. Na 1u20 minuten stonden de setstanden 6-1, 6-2 en 6-1 op het scorebord.

Woensdag had David Goffin (ATP 15) zich al geplaatst voor de derde ronde.

Ruben Bemelmans (ATP 107) geraakte donderdag ook in die derde ronde. De 27-jarige Limburger profiteerde van de opgave van 28e reekshoofd Jack Sock (ATP-28). De 22-jarige Amerikaan bezweek in de vierde set onder de hitte. Hij had krampen over zijn hele lichaam.

Bemelmans verloor de eerste twee sets met 4-6 en won de derde met 6-3. Bij 2-1 in de vierde set gaf Sock er de brui aan. De partij had 1 uur en 59 minuten geduurd. In de volgende ronde finales neemt Bemelmans het op tegen de Zwitser Stan Wawrinka (ATP-5), vijfde reekshoofd op het hardcourt van Flushing Meadows. Het is de eerste keer dat Bemelmans de derde ronde van een grand slam bereikt, en ook de eerste keer dat hij tegen Wawrinka speelt.

Goffin neemt het op tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 23).

Wickmayer out

Yanina Wickmayer (WTA-92) moest in één uur en drie kwartier met 7-5 en 6-4 het onderspit delven tegen de Wit-Russische Victoria Azarenka (WT-20).

Voormalig nummer één van de wereld Azarenka stak op cruciale momenten een tandje bij. Daarmee verlaat de laatste Belgische het vrouwentornooi.

(Belga/RR)

Roger Federer (ATP 2) had slechts drie sets nodig om Steve Darcis te verslaan. Na 1u20 minuten stonden de setstanden 6-1, 6-2 en 6-1 op het scorebord. Woensdag had David Goffin (ATP 15) zich al geplaatst voor de derde ronde. Ruben Bemelmans (ATP 107) geraakte donderdag ook in die derde ronde. De 27-jarige Limburger profiteerde van de opgave van 28e reekshoofd Jack Sock (ATP-28). De 22-jarige Amerikaan bezweek in de vierde set onder de hitte. Hij had krampen over zijn hele lichaam.Bemelmans verloor de eerste twee sets met 4-6 en won de derde met 6-3. Bij 2-1 in de vierde set gaf Sock er de brui aan. De partij had 1 uur en 59 minuten geduurd. In de volgende ronde finales neemt Bemelmans het op tegen de Zwitser Stan Wawrinka (ATP-5), vijfde reekshoofd op het hardcourt van Flushing Meadows. Het is de eerste keer dat Bemelmans de derde ronde van een grand slam bereikt, en ook de eerste keer dat hij tegen Wawrinka speelt.Goffin neemt het op tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 23).Yanina Wickmayer (WTA-92) moest in één uur en drie kwartier met 7-5 en 6-4 het onderspit delven tegen de Wit-Russische Victoria Azarenka (WT-20). Voormalig nummer één van de wereld Azarenka stak op cruciale momenten een tandje bij. Daarmee verlaat de laatste Belgische het vrouwentornooi.(Belga/RR)