David Goffin, de beste Belg op de wereldranglijsten, had in de tweede ronde een marathonwedstrijd gespeeld tegen de Litouwer Ricardas Berankis. Hij won in vijf sets en meer dan 3u30.

In zijn wedstrijd tegen Roberto Bautista Agut (ATP 23) in de derde ronde begon hij goed. Hij won de eerste sets met 6-2 en 7-5. De derde set ging naar de Spanjaard met 6-3. Bij 3-1 voor Agut in de vierde set gaf de 24-jarige Luikenaar uitgeput op.

Hij kon niet eten op donderdag en had last van de warmte, zei hij.

De opgave van Goffin is al de dertiende in het mannen enkelspel op het door de hitte geteisterde toernooi. Bij de vrouwen bleef het aantal opgaves totnogtoe tot twee beperkt.

Goffin mist zo een confrontatie met 's werelds nummer een Novak Djokovic. De 28-jarige Serviër ontdeed zich in 2 uur en 28 minuten met 6-3, 7-5 en 7-5 van de Italiaan Andreas Seppi (ATP 25).

(Belga/RR)

David Goffin, de beste Belg op de wereldranglijsten, had in de tweede ronde een marathonwedstrijd gespeeld tegen de Litouwer Ricardas Berankis. Hij won in vijf sets en meer dan 3u30.In zijn wedstrijd tegen Roberto Bautista Agut (ATP 23) in de derde ronde begon hij goed. Hij won de eerste sets met 6-2 en 7-5. De derde set ging naar de Spanjaard met 6-3. Bij 3-1 voor Agut in de vierde set gaf de 24-jarige Luikenaar uitgeput op.Hij kon niet eten op donderdag en had last van de warmte, zei hij. De opgave van Goffin is al de dertiende in het mannen enkelspel op het door de hitte geteisterde toernooi. Bij de vrouwen bleef het aantal opgaves totnogtoe tot twee beperkt. Goffin mist zo een confrontatie met 's werelds nummer een Novak Djokovic. De 28-jarige Serviër ontdeed zich in 2 uur en 28 minuten met 6-3, 7-5 en 7-5 van de Italiaan Andreas Seppi (ATP 25).(Belga/RR)