US Open: Elise Mertens stoot door, Yanina Wickmayer en Kim Clijsters sneuvelen

© Belga

Elise Mertens (WTA 18) heeft zich dinsdag eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. Yanina Wickmayer (WTA 146) kon echter niet voor een stunt zorgen. Ook Kim Clijsters moet naar huis.

De 24-jarige Limburgse Elise Mertens rekende in New York na één uur en 28 minuten tennis in twee sets (6-2 en 6-2) af met de Duitse Laura Siegemund (WTA 64). De Belgische nummer één treft in de tweede ronde de Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA 82), die in haar eerste ronde de Amerikaanse Claire Liu (WTA 238) versloeg in twee sets (6-2 en 6-4).

Het is voor Mertens haar vijfde deelname aan de US Open. Vorig jaar bereikte ze de kwartfinales. In het dubbelspel pakte ze, aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka, de eindzege. Ook dit jaar neemt het duo deel in het dubbelspel.

Naast Mertens kwam ook Yanina Wickmayer (WTA 146) dinsdag in actie op de US Open. De 29-jarige Antwerpse verloor in haar eerste ronde na één uur en negen minuten tennis in twee sets (6-2 en 6-2) van de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 4), die in januari nog de Australian Open op haar naam schreef. Het was voor Wickmayer haar twaalfde deelname op Flushing Meadows. Haar beste prestatie, een stek in de halve finales, dateert al van 2009.

Dindsdagavond lokale tijd kwam ook Kim Clijsters in actie, maar zij verloor haar eerste wedstrijd op een grandslamtoernooi sinds haar nieuwe comeback. De 37-jarige Limburgse moest in de eerste ronde van de US Open de duimen leggen tegen de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA 29), die na 1 uur en 47 minuten tennis won in 3 sets (6-3, 5-7 en 1-6).

Clijsters won de US Open in 2005, 2009 en 2010. Ze nam voor het laatst deel aan een grandslamtoernooi op Flushing Meadows in 2012. Toen was de tweede ronde het eindstation.

Ysaline Bonaventure (WTA 121) versloeg eerder op de avond al de Chinese Shuai Zhang (WTA 38) in drie sets.

Maandag kwamen vier Belgen al op de eerste dag van de US Open in actie. David Goffin (ATP 10) en Kirsten Flipkens (WTA 72) plaatsten zich voor de tweede ronde. Goffin versloeg de Amerikaan Reilly Opelka (WTA 35) in vier sets. Flipkens haalde het in twee sets van de Zweedse Rebecca Peterson (WTA 48).

Greet Minnen (WTA 107) en Alison Van Uytvanck (WTA 60) verloren hun eerste ronde. Minnen, een debutante, moest in twee sets de duimen leggen voor de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 19). Van Uytvanck ging in drie sets onderuit tegen de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 74).

Partner Content