Novak Djokovic, de Servische nummer één van de wereld, bereikte voor de vijfde keer in zes jaar de finale van de US Open.

Hij won nog maar één keer, in 2011. In 2007, 2010, 2012 en 2013 was Djokovic de verliezend finalist. Vorig jaar strandde hij in de halve finale tegen de Japanner Kei Nishikori, die toen in de eindstrijd de titel moest laten aan de Kroaat Marin Cilic. De lange Kroaat kwam dit keer opnieuw ver in New York, maar werd vrijdag op alle fronten overklast door Djokovic: 6-0, 6-1, 6-2. De negenvoudig grandslamwinnaar had binnen een uur de eerste twee sets op zak. Bij vlagen leek het wel een trainingspartijtje, zo makkelijk speelde Djokovic. Het publiek in het Arthur Ashe-stadion veerde even op toen Cilic in de vierde game van de derde set eindelijk een break wist te plaatsen. De bijna 2 meter lange tennisser leverde echter direct daarna zijn eigen service in en verloor daarmee ook het laatste sprankeltje hoop op een wederopstanding. Na amper anderhalf uur was de ongelijke strijd voorbij.

Bij het interview na de wedstrijd vroeg Djokovic begrip voor zijn tegenstander die ondanks een blessure was opgedaagd. Cilic had last van zijn rechterenkel.

Kluif?

De Zwitsere nummer 2 Roger Federer had in principe een zwaardere kluif aan zijn jongere landgenoot Stan Wawrinka. Maar Federer, die op zijn 34ste zijn topvorm schijnt te benaderen, brak Wawrinka bij de eerste kans. De eerste set, nog redelijk gelijkopgaand, eindigde op 6-4. Van dat moment ging het alleen maar bergaf met Wawrinka die in anderhalf uur werd afgedroogd: 6-3 en 6-1 in de volgende sets.

Federer, de veelvoudige winnaar, bereikt voor het eerst in zes jaar de finale van de US Open.

(Belga/RR)

Novak Djokovic, de Servische nummer één van de wereld, bereikte voor de vijfde keer in zes jaar de finale van de US Open. Hij won nog maar één keer, in 2011. In 2007, 2010, 2012 en 2013 was Djokovic de verliezend finalist. Vorig jaar strandde hij in de halve finale tegen de Japanner Kei Nishikori, die toen in de eindstrijd de titel moest laten aan de Kroaat Marin Cilic. De lange Kroaat kwam dit keer opnieuw ver in New York, maar werd vrijdag op alle fronten overklast door Djokovic: 6-0, 6-1, 6-2. De negenvoudig grandslamwinnaar had binnen een uur de eerste twee sets op zak. Bij vlagen leek het wel een trainingspartijtje, zo makkelijk speelde Djokovic. Het publiek in het Arthur Ashe-stadion veerde even op toen Cilic in de vierde game van de derde set eindelijk een break wist te plaatsen. De bijna 2 meter lange tennisser leverde echter direct daarna zijn eigen service in en verloor daarmee ook het laatste sprankeltje hoop op een wederopstanding. Na amper anderhalf uur was de ongelijke strijd voorbij. Bij het interview na de wedstrijd vroeg Djokovic begrip voor zijn tegenstander die ondanks een blessure was opgedaagd. Cilic had last van zijn rechterenkel.De Zwitsere nummer 2 Roger Federer had in principe een zwaardere kluif aan zijn jongere landgenoot Stan Wawrinka. Maar Federer, die op zijn 34ste zijn topvorm schijnt te benaderen, brak Wawrinka bij de eerste kans. De eerste set, nog redelijk gelijkopgaand, eindigde op 6-4. Van dat moment ging het alleen maar bergaf met Wawrinka die in anderhalf uur werd afgedroogd: 6-3 en 6-1 in de volgende sets.Federer, de veelvoudige winnaar, bereikt voor het eerst in zes jaar de finale van de US Open. (Belga/RR)