US Open: Wickmayer, Bemelmans en Darcis door naar tweede ronde

© AFP

Yanina Wickmayer is de enige Belgische vrouw die op de US Open doorstoot naar de tweede ronde. Ze versloeg Francesca Schiavone in 2 sets. Ook Ruben Bemelmans en Steve Darcis plaatsten zich voor de tweede ronde.

Yanina Wickmayer (WTA 92) is goed begonnen aan het laatste grandslamtoernooi van het seizoen.

Wickmayer, die zich in 2009 op Flushing Meadows bij de laatste vier schaarde, klopte in de eerste ronde van de US open de Italiaanse veterane Francesca Schiavone (WTA 95) in twee sets met 6-3 en 6-1. De wedstrijd duurde 1 uur en 5 minuten.

Voor de 25-jarige Wickmayer en de 10 jaar oudere Schiavone was het de vijfde ontmoeting, en Wickmayer won ze alle vijf.

In de tweede ronde krijgt ze met Victoria Azarenka (WTA 20) een kwaaie klant. De Wit-Russische 20e reekshoofd was in de eerste ronde met 6-1 en 6-2 te sterk voor de Tsjechische Lucie Hradecka (WTA 56). In 2012 stonden Wickmayer en Azarenka al eens tegenover elkaar op het hardcourt van Doha. De Wit-Russische won toen met 6-0 en 6-4.

Wickmayer is de laatste Belgische vrouw die nog in actie komt op Flushing Meadows. Eerder op de dag ging Kirsten Flipkens (WTA 90) met tweemaal 6-1 onderuit tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA 46). Maandag werd ook Alison Van Uytvanck (WTA 55) in de eerste ronde uit de US Open gekegeld. De Belgische nummer één verloor in de eerste ronde in twee sets met 7-5 en 6-3 van de Amerikaanse qualifier Jessica Pegula (WTA 260).

Opslagkanon

Ruben Bemelmans (ATP 107) moest in zijn eerste partij afrekenen met het Luxemburgse opslagkanon Gilles Müller (ATP 44). Hij won in vier sets, met 6-4, 1-6, 6-4 en 6-4. De wedstrijd duurde 2 uur en 21 minuten. Het was het eerste duel tussen beide spelers.

In de tweede ronde ontmoet Bemelmans het Amerikaanse 28e reekshoofd Jack Sock (ATP 28) die makkelijk in 3 sets won van Victor Estrella Burgos (ATP 50) uit de Dominicaanse Republiek.

Steve Darcis (ATP 66) had het in zijn partij tegen de hoger geplaatste Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP 51) lastiger. Hij verloor de eerste set in tie-break, won de volgende sets. In de vierde set gaf Baghdatis bij 3-1 op met blessure. In de volgende ronde treft Darcis een steile klip: reekshoofd nummer 2 Roger Federer.

Maandag plaatste David Goffin (ATP 15) zich ook al voor de tweede ronde. De Luikenaar, het 14e reekshoofd, was in drie sets met 6-4, 6-1 en 6-2 te sterk voor de Italiaan Simone Bolelli (ATP 62).

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content