‘Veld verkeert in uitstekende staat voor Davis Cup-duel’

© Belga

Het Davis Cup-duel tussen België en Servië in Charleroi gaat zeker door.

Het Davis Cup-duel tussen België en Servië in Charleroi gaat zeker door. Dat zegt voorzitter André Stein van de Franstalige vleugel van de Tennisbond in een reactie op de kritiek van Novak Djokovic op het aangelegde gravelveld in de Spiroudôme. ‘We kunnen iedereen verzekeren dat de ondergrond van het veld in een uitstekende staat verkeert en dat er deze namiddag dus zeker zal worden gespeeld’, aldus Stein.

David Goffin en Viktor Troicki openen vrijdag om 14 uur de ontmoeting in Charleroi. Daarna speelt Djokovic tegen Rochus.

Polemiek over veld Novak Djokovic was donderdag niet te spreken over de kwaliteit van het gravelveld dat in de Spiroudôme werd aangelegd. ‘Dit is het slechtste veld is waarop ik ooit heb gespeeld’, zo zei hij op een persconferentie. ‘Dit is een ernstig probleem, want we brengen onze gezondheid in gevaar voor de rest van het seizoen.’

Het nummer 1 van de wereld zei te hopen dat het probleem tegen vrijdag zou zijn opgelost.

Olivier Rochus, die straks het veld op moet tegen Djokovic, erkende donderdag dat het terrein de afgelopen dagen niet fantastisch was. ‘Maar het begint te beteren, ik denk dat het vrijdag perfect bespeelbaar wordt. Ik heb al slechtere terreinen gezien op grote toernooien en Davis Cup-ontmoetingen. Als hij schrik heeft, hoeft hij niet te spelen.’

Ook de Belgische Davis Cup-kapitein Johan Van Herck nuanceerde de kritiek van Djokovic. ‘Ik vind dat ze wat overdrijven. Het terrein ligt er inderdaad slechter bij dan het gravel op Roland Garros. Maar het is ook niet onbespeelbaar.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content