De 31-jarige Amerikaanse zegt onvoldoende hersteld te zijn om deel te nemen aan het eerste Grand Slam van het seizoen, dat maandag 16 januari in Melbourne van start gaat.

Williams lijdt aan de ziekte van Sjögren, een aandoening van het immuunsysteem, waardoor ze spier- en gewrichtspijnen heeft. Het laatste toernooi dat ze speelde was het US Open, waarin ze in september in de eerste ronde uitgeschakeld werd.

"Het is met veel spijt dat ik afzeg voor het Australian Open", verklaarde de oudste van de Williams zussen. "Na maanden behandeling en training ben ik op goede weg om mijn oude niveau te bereiken. Mijn gezondheid is weer heel wat beter. Ik ben bijna klaar om weer op de court te stappen, maar nog niet helemaal. Mijn doel is om in februari terug te keren."

Venus Williams was in 2003 finaliste in de Australian Open. Ze heeft zeven Grand Slams op haar palmares staan: vijf keer Wimbledon en twee keer het US Open. (Belga/TE)

De 31-jarige Amerikaanse zegt onvoldoende hersteld te zijn om deel te nemen aan het eerste Grand Slam van het seizoen, dat maandag 16 januari in Melbourne van start gaat. Williams lijdt aan de ziekte van Sjögren, een aandoening van het immuunsysteem, waardoor ze spier- en gewrichtspijnen heeft. Het laatste toernooi dat ze speelde was het US Open, waarin ze in september in de eerste ronde uitgeschakeld werd. "Het is met veel spijt dat ik afzeg voor het Australian Open", verklaarde de oudste van de Williams zussen. "Na maanden behandeling en training ben ik op goede weg om mijn oude niveau te bereiken. Mijn gezondheid is weer heel wat beter. Ik ben bijna klaar om weer op de court te stappen, maar nog niet helemaal. Mijn doel is om in februari terug te keren." Venus Williams was in 2003 finaliste in de Australian Open. Ze heeft zeven Grand Slams op haar palmares staan: vijf keer Wimbledon en twee keer het US Open. (Belga/TE)