De 22-jarige Wickmayer verloor in de derde ronde na een hardbevochten duel van de Oostenrijkse Tamira Paszek. Na 2 uur en 40 minuten stond de 2-6, 7-6 (7/4) en 7-5 eindstand op het bord. In de achtste finales speelt Paszek tegen de Italiaanse Roberta Vinci of de Kroatische Mirjana Lucic.

Vroege break

Yanina Wickmayer nam op het Londense gras onmiddellijk het initiatief. Dankzij een vroege break kwam 'Wicky' 3-0 voor. Paszek, vorig jaar kwartfinaliste in Wimbledon, knokte terug tot 3-2 maar een tweede break van Wickmayer in het zesde game zette haar op weg naar een vlotte 6-2 setwinst.

In de tweede manche waren beide vrouwen meer aan elkaar gewaagd. Na een festival aan breaks ging het gelijk op tot 6-6. In de tiebreak trok Paszek met 7-4 aan het langste eind.

De derde en beslissende set werd opnieuw een dubbeltje op zijn kant. Paszek, die even moest verzorgd worden aan de vinger, kwam 0-2 en 2-4 voor maar kon die voorsprong niet vasthouden. Bij 5-6 kreeg ze een eerste wedstrijdpunt maar dat kon Wickmayer nog wegserveren. Het tweede was er echter te veel aan voor Wickmayer. (Belga/KVDA)

De 22-jarige Wickmayer verloor in de derde ronde na een hardbevochten duel van de Oostenrijkse Tamira Paszek. Na 2 uur en 40 minuten stond de 2-6, 7-6 (7/4) en 7-5 eindstand op het bord. In de achtste finales speelt Paszek tegen de Italiaanse Roberta Vinci of de Kroatische Mirjana Lucic. Vroege break Yanina Wickmayer nam op het Londense gras onmiddellijk het initiatief. Dankzij een vroege break kwam 'Wicky' 3-0 voor. Paszek, vorig jaar kwartfinaliste in Wimbledon, knokte terug tot 3-2 maar een tweede break van Wickmayer in het zesde game zette haar op weg naar een vlotte 6-2 setwinst. In de tweede manche waren beide vrouwen meer aan elkaar gewaagd. Na een festival aan breaks ging het gelijk op tot 6-6. In de tiebreak trok Paszek met 7-4 aan het langste eind. De derde en beslissende set werd opnieuw een dubbeltje op zijn kant. Paszek, die even moest verzorgd worden aan de vinger, kwam 0-2 en 2-4 voor maar kon die voorsprong niet vasthouden. Bij 5-6 kreeg ze een eerste wedstrijdpunt maar dat kon Wickmayer nog wegserveren. Het tweede was er echter te veel aan voor Wickmayer. (Belga/KVDA)