Yanina Wickmayer gaat maandag veertien plaatsen vooruit op de nieuwe wereldranglijst in het vrouwentennis. 'Wicky' stootte afgelopen week op het toernooi in het Qatarese Doha door tot de kwartfinales. Ze wordt daarvoor beloond met een sprong van 72 naar 58.

Kirsten Flipkens moest in de oliestaat al in de eerste ronde inpakken. Niettemin behoudt ze de twintigste plaats.

Helemaal bovenaan de ranking blijft de Amerikaanse Serena Williams met een ruime voorsprong het nummer 1. De Chinese Li Na (tweede) en de Poolse Agnieszka Radwanska (derde) wippen over de Wit-Russische Victoria Azarenka. De Russin Maria Sharapova maakt de top vijf vol.

De Roemeense Simona Halep stak de toernooizege in Doha op zak en wint een plaats. Ze is nu negende. (Belga/INM)

Yanina Wickmayer gaat maandag veertien plaatsen vooruit op de nieuwe wereldranglijst in het vrouwentennis. 'Wicky' stootte afgelopen week op het toernooi in het Qatarese Doha door tot de kwartfinales. Ze wordt daarvoor beloond met een sprong van 72 naar 58. Kirsten Flipkens moest in de oliestaat al in de eerste ronde inpakken. Niettemin behoudt ze de twintigste plaats. Helemaal bovenaan de ranking blijft de Amerikaanse Serena Williams met een ruime voorsprong het nummer 1. De Chinese Li Na (tweede) en de Poolse Agnieszka Radwanska (derde) wippen over de Wit-Russische Victoria Azarenka. De Russin Maria Sharapova maakt de top vijf vol. De Roemeense Simona Halep stak de toernooizege in Doha op zak en wint een plaats. Ze is nu negende. (Belga/INM)