Met Yanina Wickmayer gaat het dit jaar van kwaad naar erger. Op de US Open moest ze andermaal vroegtijdig opgeven met ernstige rugproblemen. Dat was vlak nadat ze zelf wereldkundig maakte voortaan weer met Patrick Mouratoglou in zee te gaan. De tenniscoach met wie ze twee jaar geleden al eens kortstondig samenwerkte. Het blijft dus onrustig in de entourage rond Wicky.

In Sport/Voetbalmagazine sprak Filip Dewulf met Wickmayers ex-coach Ann Devries. Devries: "We hebben met elkaar gepraat in Amerika en daaruit kwam naar voren dat Yanina opnieuw een volledige omkadering wenste, met iemand die constant zou meereizen. Ik heb mijn functie bij de VTV en dus kan ik niet als privécoach fungeren."

S/VM: Is dit een goede keuze? Devries: "Met de dingen die zij aangaf, wat zij miste in haar carrière en dacht nodig te hebben, denk ik wel dat dit de goede keuze is, ja. Maar vanzelfsprekend zal de toekomst dat moeten uitwijzen."

Is het niet een beetje jammer dat jij 'je project' met haar niet kunt vervolledigen? "O, maar er zal nog contact zijn met Yanina, hoor. Sinds ze dertien is, zijn er geen vier dagen voorbijgegaan zonder dat wij contact hadden. Ik was altijd een opvangnet in moeilijke momenten - dit jaar nog toen het niet meer werkte met haar trainer Vladimir Platenik en ze iemand nodig had voor Roland Garros en Wimbledon. Dan spring ik in de bres, hè. Maar buiten in het prille begin heb ik wel nooit gefungeerd als privétrainer."

Ondertussen lijkt Yanina opgezadeld met een flinke rugblessure.

"Sinds de Brussels Open in mei ondervindt ze blijvende last, ja. Niet dat ze niet kon trainen of wedstrijden spelen maar ze voelde wel geregeld stijfheid en pijn. Mogelijk heeft de huidige verandering van haar trainerssituatie toch wel voor wat extra stress gezorgd." (FD)

Met Yanina Wickmayer gaat het dit jaar van kwaad naar erger. Op de US Open moest ze andermaal vroegtijdig opgeven met ernstige rugproblemen. Dat was vlak nadat ze zelf wereldkundig maakte voortaan weer met Patrick Mouratoglou in zee te gaan. De tenniscoach met wie ze twee jaar geleden al eens kortstondig samenwerkte. Het blijft dus onrustig in de entourage rond Wicky. In Sport/Voetbalmagazine sprak Filip Dewulf met Wickmayers ex-coach Ann Devries. Devries: "We hebben met elkaar gepraat in Amerika en daaruit kwam naar voren dat Yanina opnieuw een volledige omkadering wenste, met iemand die constant zou meereizen. Ik heb mijn functie bij de VTV en dus kan ik niet als privécoach fungeren." S/VM: Is dit een goede keuze? Devries: "Met de dingen die zij aangaf, wat zij miste in haar carrière en dacht nodig te hebben, denk ik wel dat dit de goede keuze is, ja. Maar vanzelfsprekend zal de toekomst dat moeten uitwijzen." Is het niet een beetje jammer dat jij 'je project' met haar niet kunt vervolledigen? "O, maar er zal nog contact zijn met Yanina, hoor. Sinds ze dertien is, zijn er geen vier dagen voorbijgegaan zonder dat wij contact hadden. Ik was altijd een opvangnet in moeilijke momenten - dit jaar nog toen het niet meer werkte met haar trainer Vladimir Platenik en ze iemand nodig had voor Roland Garros en Wimbledon. Dan spring ik in de bres, hè. Maar buiten in het prille begin heb ik wel nooit gefungeerd als privétrainer." Ondertussen lijkt Yanina opgezadeld met een flinke rugblessure. "Sinds de Brussels Open in mei ondervindt ze blijvende last, ja. Niet dat ze niet kon trainen of wedstrijden spelen maar ze voelde wel geregeld stijfheid en pijn. Mogelijk heeft de huidige verandering van haar trainerssituatie toch wel voor wat extra stress gezorgd." (FD)