Yanina Wickmayer (WTA 36) heeft zich vlot geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Wickmayer haalde het in de openingsronde in twee sets van de Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 35), 32e en laatste reekshoofd bij de vrouwen: 6-2 en 6-3 na 1 uur en 1 minuut. Voor 'Wicky' was het nog maar de eerste zege van het seizoen op gras na haar vroegtijdige uitschakeling (eerste ronde tegen Daria Gavrilova) in Rosmalen.

Het was het vierde onderlinge duel tussen beide speelsters, met haar zege bracht Wickmayer de stand in evenwicht. Ook vorig jaar stonden ze tegenover elkaar op het heilige Londense gras. De 22-jarige Vlaams-Brabantse haalde het toen in de derde ronde. Uiteindelijk sneuvelde ze in de achtste finales tegen de latere toernooiwinnares Petra Kvitova, en dus heeft Wickmayer dit jaar heel wat punten te verdedigen op de All England Club.

Wickmayer vs. VoskoboevaIn de tweede ronde neemt 'Wicky' het op tegen de Kazachse Galina Voskoboeva (WTA 57). Zij haalde het in de openingsronde in twee sets van de Hongaarse Greta Arn (WTA 104): 6-4 en 6-2. Wickmayer en Voskoboeva stonden nog maar één keer tegenover elkaar op het WTA-circuit.

Begin dit jaar haalde Voskoboeva het in de openingsronde van de Australian Open met 7-5 en 6-2. (Belga/INM)

Yanina Wickmayer (WTA 36) heeft zich vlot geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Wickmayer haalde het in de openingsronde in twee sets van de Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 35), 32e en laatste reekshoofd bij de vrouwen: 6-2 en 6-3 na 1 uur en 1 minuut. Voor 'Wicky' was het nog maar de eerste zege van het seizoen op gras na haar vroegtijdige uitschakeling (eerste ronde tegen Daria Gavrilova) in Rosmalen. Het was het vierde onderlinge duel tussen beide speelsters, met haar zege bracht Wickmayer de stand in evenwicht. Ook vorig jaar stonden ze tegenover elkaar op het heilige Londense gras. De 22-jarige Vlaams-Brabantse haalde het toen in de derde ronde. Uiteindelijk sneuvelde ze in de achtste finales tegen de latere toernooiwinnares Petra Kvitova, en dus heeft Wickmayer dit jaar heel wat punten te verdedigen op de All England Club. Wickmayer vs. VoskoboevaIn de tweede ronde neemt 'Wicky' het op tegen de Kazachse Galina Voskoboeva (WTA 57). Zij haalde het in de openingsronde in twee sets van de Hongaarse Greta Arn (WTA 104): 6-4 en 6-2. Wickmayer en Voskoboeva stonden nog maar één keer tegenover elkaar op het WTA-circuit. Begin dit jaar haalde Voskoboeva het in de openingsronde van de Australian Open met 7-5 en 6-2. (Belga/INM)