‘Wimbledon zal Russische en Wit-Russische spelers bannen’, Kremlin reageert verontwaardigd

© GETTY

Er zullen op Wimbledon geen Russische of Wit-Russische tennissers welkom zijn. Dat berichten verschillende media woensdag.

Wimbledon is het derde grandslamtoernooi van het jaar en vindt plaats van 27 juni tot 10 juli. De organisatie van het beroemde grastoernooi op de All England Club nabij Londen bevestigde het nieuws nog niet. Als dat toch gebeurt, wordt Wimbledon het eerste tennistoernooi dat spelers bant vanwege de Russische inval in Oekraïne. Vandaag mogen Russen en Wit-Russen deelnemen aan toernooien onder een neutrale status.

Onder meer de nummer twee bij de mannen, de Rus Daniil Medvedev, en tweevoudig Australian Open-kampioene Victoria Azarenka (een Wit-Russin) dreigen Wimbledon dus te missen. Hetzelfde geldt voor Medvedevs landgenoot Andrej Roebljov (ATP 8) en de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 4), vorig jaar halvefinaliste op Wimbledon.

De Russische overheid zegt in een reactie alvast verontwaardigd te zijn. ‘Nog maar eens worden sporters gegijzeld door politieke intriges. Dat is onaanvaardbaar’, reageert de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov. ‘Aangezien Rusland een heel sterk tennisland is met spelers bovenaan de wereldranglijst, zou hun uitsluiting een grote impact hebben op de competitie.’

Partner Content