Ze is nog maar 19 maar heeft nu al een grandslam achter haar naam en zelfs een eigen straat. Die bevindt zich in haar geboortedorp Mississauga, een voorstad van Toronto. Een week na haar eindzege op de US Open werd de Canadese tennisster Bianca Andreescu door duizenden stadsgenoten gehuldigd. Andreescu rekende in de finale in New York af met Serena Williams en veroverde zo als eerste Canadese een grandslamtitel.

"Ik had nooit gedacht dat ik ooit eens mijn eigen huldiging zou hebben. Maar dit is pas het begin. Ik heb dromen en ik ben blij dat ik die nooit heb opgegeven. Anders had ik hier niet gestaan", zei Andreescu vanaf het podium tegen de menigte voor zich. "Als ik het kan, als Serena het kan, als Roger het kan, als de basketballers van Toronto Raptors het kunnen, dan kunnen jullie het ook!"

Andreescu zou eigenlijk deze week in Osaka spelen, maar ze meldde zich af voor dat WTA-toernooi, officieel vanwege een blessure aan haar rechterbeen. Van trainen kwam sinds haar US Open-zege dan ook weinig terecht. Andreescu werd van huldiging naar huldiging gesleept.

Ze is nog maar 19 maar heeft nu al een grandslam achter haar naam en zelfs een eigen straat. Die bevindt zich in haar geboortedorp Mississauga, een voorstad van Toronto. Een week na haar eindzege op de US Open werd de Canadese tennisster Bianca Andreescu door duizenden stadsgenoten gehuldigd. Andreescu rekende in de finale in New York af met Serena Williams en veroverde zo als eerste Canadese een grandslamtitel."Ik had nooit gedacht dat ik ooit eens mijn eigen huldiging zou hebben. Maar dit is pas het begin. Ik heb dromen en ik ben blij dat ik die nooit heb opgegeven. Anders had ik hier niet gestaan", zei Andreescu vanaf het podium tegen de menigte voor zich. "Als ik het kan, als Serena het kan, als Roger het kan, als de basketballers van Toronto Raptors het kunnen, dan kunnen jullie het ook!"Andreescu zou eigenlijk deze week in Osaka spelen, maar ze meldde zich af voor dat WTA-toernooi, officieel vanwege een blessure aan haar rechterbeen. Van trainen kwam sinds haar US Open-zege dan ook weinig terecht. Andreescu werd van huldiging naar huldiging gesleept.