Yanina Wickmayer heeft zich voor de derde keer in haar carrière geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Ze neemt het daarin op tegen de Poolse Agnieszka Radwanska, het nummer vier van de wereld.

Derde reekshoofd Yanina Wickmayer plaatste zich met een 6-4, 1-6, 7-6 zege tegen de Duitse Mona Barthel, nummer acht op de plaatsingslijst. Eerste reekshoofd Radwanska schakelde de Amerikaanse Jamie Hampton met 7-6 en 7-6 uit.

Derde finale

Het is de derde keer dat Wickmayer in de finale staat in Auckland. In 2010 won ze het toernooi door de Italiaanse Flavia Pennetta met 6-3 en 6-2 te verslaan. Een jaar later werd ze met tweemaal 6-3 van de zege gehouden door de Hongaarse Greta Arn.

Wickmayer kan zaterdag een vierde WTA-toernooi op haar palmares brengen. In 2009 won ze in Estoril en Linz. Radwanska, vorig seizoen verliezend finaliste in het Grand Slam van Wimbledon, heeft al tien titels op haar naam.

1-1Wickmayer speelde twee keer eerder tegen Radwanska. De 23-jarige Vlaams-Brabantse won in 2010 in Bydgoszcz in Wereldgroep II van de Fed Cup met 1-6, 7-6 (8/6) en 7-5 van haar Poolse leeftijdsgenote, maar moest een jaar later in de derde ronde van Roland-Garros met tweemaal 6-4 het onderspit delven.

Yanina Wickmayer heeft zich voor de derde keer in haar carrière geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Ze neemt het daarin op tegen de Poolse Agnieszka Radwanska, het nummer vier van de wereld. Derde reekshoofd Yanina Wickmayer plaatste zich met een 6-4, 1-6, 7-6 zege tegen de Duitse Mona Barthel, nummer acht op de plaatsingslijst. Eerste reekshoofd Radwanska schakelde de Amerikaanse Jamie Hampton met 7-6 en 7-6 uit. Derde finale Het is de derde keer dat Wickmayer in de finale staat in Auckland. In 2010 won ze het toernooi door de Italiaanse Flavia Pennetta met 6-3 en 6-2 te verslaan. Een jaar later werd ze met tweemaal 6-3 van de zege gehouden door de Hongaarse Greta Arn. Wickmayer kan zaterdag een vierde WTA-toernooi op haar palmares brengen. In 2009 won ze in Estoril en Linz. Radwanska, vorig seizoen verliezend finaliste in het Grand Slam van Wimbledon, heeft al tien titels op haar naam. 1-1Wickmayer speelde twee keer eerder tegen Radwanska. De 23-jarige Vlaams-Brabantse won in 2010 in Bydgoszcz in Wereldgroep II van de Fed Cup met 1-6, 7-6 (8/6) en 7-5 van haar Poolse leeftijdsgenote, maar moest een jaar later in de derde ronde van Roland-Garros met tweemaal 6-4 het onderspit delven.