Elise Mertens is aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka uitgeschakeld in de achtste finales van het dubbelspel op de Australian Open.

Mertens en Sabalenka verloren van de als eerste geplaatsten Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova in drie sets (2-6, 6-2, 6-3) na een partij van 1.54 uur. De Tsjechischen zijn respectievelijk nummer 2 en 1 op de wereldranglijst. Vorig jaar hadden ze Roland-Garros en Wimbledon gewonnen.

Kirsten Flipkens en de Zweedse Johanna Larsson, samen dertiende reekshoofd in Melbourne, raakten niet voorbij de Franse Kristina Mladenovic en de Hongaarse Timea Babos, tweede reekshoofd. Ze verloren met 1-6 en 4-6 in 1 uur en 10 minuten.

Mladenovic en Babos, de nummer drie van de wereld, wonnen vorig jaar nog de Australian Open. Ze zullen het in de volgende ronde opnemen tegen de Amerikaanse Raquel Atawo en de Sloveense Katarina Srebotnik, het negende reekshoofd.

Flipkens, de nummer 34 van de wereld in het dubbel, bereikte ook in 2016 de achtste finales in het dubbel. Vorig jaar raakte ze niet verder dan de eerste ronde.

Elise Mertens is aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka uitgeschakeld in de achtste finales van het dubbelspel op de Australian Open. Mertens en Sabalenka verloren van de als eerste geplaatsten Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova in drie sets (2-6, 6-2, 6-3) na een partij van 1.54 uur. De Tsjechischen zijn respectievelijk nummer 2 en 1 op de wereldranglijst. Vorig jaar hadden ze Roland-Garros en Wimbledon gewonnen. Kirsten Flipkens en de Zweedse Johanna Larsson, samen dertiende reekshoofd in Melbourne, raakten niet voorbij de Franse Kristina Mladenovic en de Hongaarse Timea Babos, tweede reekshoofd. Ze verloren met 1-6 en 4-6 in 1 uur en 10 minuten.Mladenovic en Babos, de nummer drie van de wereld, wonnen vorig jaar nog de Australian Open. Ze zullen het in de volgende ronde opnemen tegen de Amerikaanse Raquel Atawo en de Sloveense Katarina Srebotnik, het negende reekshoofd. Flipkens, de nummer 34 van de wereld in het dubbel, bereikte ook in 2016 de achtste finales in het dubbel. Vorig jaar raakte ze niet verder dan de eerste ronde.