National Geographic Channels International maakte in samenwerking met het Britse productiehuis Fourtwo een prestigieuze reeks over de jaren tachtig. In vier delen van een uur blikt de serie The 80's Greatest terug op achtereenvolgens voetbalmomenten, sporticonen, gadgets en tragedies.

De eerste aflevering, die op zondag 12 mei in première gaat, staat in het teken van de meest memorabele voetbalmomenten. De jaren '80 luidden de definitieve mondialisering van de voetbalsport in. Waarbij namen als Diego Maradona en Marco van Basten gemeengoed werden van Bogotá tot Timboektoe. National Geographic vertoont beelden van de uitzonderlijk mooie volley van Marco van Basten, waardoor het Nederlands elftal Europees kampioen werd, en van Johan Cruyff die zich onsterfelijk maakte als trainer bij FC Barcelona, later tot het 'Dream Team' omgedoopt. Ook legendarische voetballers uit het Britse voetbal komen aan bod: Bruce Grobbelaar, Ian Rush en Tony Evans bijvoorbeeld. Ideaal kijkvoer voor een nostalgisch tripje down memory lane. (MS)

National Geographic Channels International maakte in samenwerking met het Britse productiehuis Fourtwo een prestigieuze reeks over de jaren tachtig. In vier delen van een uur blikt de serie The 80's Greatest terug op achtereenvolgens voetbalmomenten, sporticonen, gadgets en tragedies. De eerste aflevering, die op zondag 12 mei in première gaat, staat in het teken van de meest memorabele voetbalmomenten. De jaren '80 luidden de definitieve mondialisering van de voetbalsport in. Waarbij namen als Diego Maradona en Marco van Basten gemeengoed werden van Bogotá tot Timboektoe. National Geographic vertoont beelden van de uitzonderlijk mooie volley van Marco van Basten, waardoor het Nederlands elftal Europees kampioen werd, en van Johan Cruyff die zich onsterfelijk maakte als trainer bij FC Barcelona, later tot het 'Dream Team' omgedoopt. Ook legendarische voetballers uit het Britse voetbal komen aan bod: Bruce Grobbelaar, Ian Rush en Tony Evans bijvoorbeeld. Ideaal kijkvoer voor een nostalgisch tripje down memory lane. (MS)