De Olympische Spelen worden geopend op vrijdag 27 juli.

De 34-jarige Hellebaut is aan haar derde Spelen toe. In Athene in 2004 werd ze twaalfde, en vier jaar geleden veroverde ze de gouden medaille. Een dag na haar zege mocht ze toen de Belgische vlag dragen op de slotceremonie.

In Londen komt Hellebaut pas op 9 augustus in actie in de kwalificaties; twee dagen later staat de finale geprogrammeerd.

Het is pas de tweede keer dat een vrouw de Belgische eer krijgt toebedeeld op de Zomerspelen. In Sydney in 2000 mocht judoka Ulla Werbrouck, die vier jaar eerder in Atlanta goud had behaald, de Belgische driekleur het stadion binnendragen. Tafeltennisser Jean-Michel Saive was vervolgens aan de beurt in 2004 in Athene, en zeiler Sebastien Godefroid in 2008 in Peking. (Belga/KVDA)

De Olympische Spelen worden geopend op vrijdag 27 juli. De 34-jarige Hellebaut is aan haar derde Spelen toe. In Athene in 2004 werd ze twaalfde, en vier jaar geleden veroverde ze de gouden medaille. Een dag na haar zege mocht ze toen de Belgische vlag dragen op de slotceremonie. In Londen komt Hellebaut pas op 9 augustus in actie in de kwalificaties; twee dagen later staat de finale geprogrammeerd. Het is pas de tweede keer dat een vrouw de Belgische eer krijgt toebedeeld op de Zomerspelen. In Sydney in 2000 mocht judoka Ulla Werbrouck, die vier jaar eerder in Atlanta goud had behaald, de Belgische driekleur het stadion binnendragen. Tafeltennisser Jean-Michel Saive was vervolgens aan de beurt in 2004 in Athene, en zeiler Sebastien Godefroid in 2008 in Peking. (Belga/KVDA)