Verbazend waren de eerste transferbewegingen van Club Brugge tot dusver geweest. Blauw-zwart, daar was iedereen ook intern van overtuigd, had vooral nood aan een leider, maar trok aanvankelijk alleen jonge voetballers aan. Een vreemde contradictie. Maar nu is de leemte opgevuld. In een snel bijeengeroepen persconferentie kondigde Club Brugge de terugkeer van Timmy Simons aan.

Natuurlijk is de transfer van de in december 37 wordende Simons niet echt toekomstgericht, maar de defensieve middenvelder is op dit moment wel de ontbrekende schakel voor Club Brugge. Zonder grote uitspraken te doen of zichzelf in de etalage te zetten, heeft Simons door de professionele manier waarop hij zijn vak beleeft een natuurlijk overwicht op zijn ploegmaats. Loyaliteit staat bij hem hoog in het vaandel. Niet zomaar wil bondscoach Marc Wilmots hem naar het WK in Brazilië meenemen, ook als hij niet meer aan spelen zou toekomen. Hij vindt de aanwezigheid van de Brabander van essentieel belang en zei nog niet zo heel lang geleden te hopen Simons na zijn actieve carrière in zijn trainersstaf op te nemen.

De leiderscapaciteiten van Simons moeten ook Club Brugge de nodige rust bezorgen. Zeker in de kleedkamer, vorig seizoen niet altijd een oase van sereniteit. Respect zal iemand die 93 interlands speelde niet meer moeten afdwingen. Tijdens zijn laatste passage bij Club Brugge, tussen 2000 en 2005, zei Trond Sollied dat een trainer die Timmy Simons in zijn groep heeft zich geen zorgen moet maken. Omdat Simons alle anderen meetrekt.

Natuurlijk heeft Timmy Simons zijn leeftijd tegen. Slijtageverschijnselen zijn echter nauwelijks zichtbaar. Door zijn voetbalintelligentie kan Simons nog altijd het spel even snel maken als vroeger. Hij streeft er nog steeds naar in één tijd te voetballen. De afgelopen drie seizoenen frappeerde Simons door in een slopende competitie als de Bundesliga alle competitiewedstrijden (102 op 102) voor FC Nürnberg te spelen. Waarmee Simons, die op zijn 21ste in eerste klasse begon te voetballen en amper kwetsuren kende, de vruchten plukt van de maniakale manier waarop hij zich verzorgt. Los daarvan is de defensieve middenvelder ook centraal achteraan inzetbaar waar Club Brugge, ook door blessures, geen overschot heeft.

Na zijn actieve carrière wordt Timmy Simons opgenomen in de technische staf van Club Brugge. Zo wil hij ook dan de club trouw blijven waar hij de grondsteen legde voor een schitterende carrière. De liefde voor blauw-zwart is bij hem nooit geweken, al werd hij drie jaar geleden ook al eens gepolst om naar het Jan Breydelstadion terug te keren. Na een vijfjarige periode bij PSV verkoos hij toen nog FC Nürnberg. Waar hij zich met zijn engagement en loopvermogen in de harten van de supporters speelde. Geen twijfel mogelijk dat de aanhang van Club Brugge hem straks weer innig in de armen sluit.

Verbazend waren de eerste transferbewegingen van Club Brugge tot dusver geweest. Blauw-zwart, daar was iedereen ook intern van overtuigd, had vooral nood aan een leider, maar trok aanvankelijk alleen jonge voetballers aan. Een vreemde contradictie. Maar nu is de leemte opgevuld. In een snel bijeengeroepen persconferentie kondigde Club Brugge de terugkeer van Timmy Simons aan. Natuurlijk is de transfer van de in december 37 wordende Simons niet echt toekomstgericht, maar de defensieve middenvelder is op dit moment wel de ontbrekende schakel voor Club Brugge. Zonder grote uitspraken te doen of zichzelf in de etalage te zetten, heeft Simons door de professionele manier waarop hij zijn vak beleeft een natuurlijk overwicht op zijn ploegmaats. Loyaliteit staat bij hem hoog in het vaandel. Niet zomaar wil bondscoach Marc Wilmots hem naar het WK in Brazilië meenemen, ook als hij niet meer aan spelen zou toekomen. Hij vindt de aanwezigheid van de Brabander van essentieel belang en zei nog niet zo heel lang geleden te hopen Simons na zijn actieve carrière in zijn trainersstaf op te nemen. De leiderscapaciteiten van Simons moeten ook Club Brugge de nodige rust bezorgen. Zeker in de kleedkamer, vorig seizoen niet altijd een oase van sereniteit. Respect zal iemand die 93 interlands speelde niet meer moeten afdwingen. Tijdens zijn laatste passage bij Club Brugge, tussen 2000 en 2005, zei Trond Sollied dat een trainer die Timmy Simons in zijn groep heeft zich geen zorgen moet maken. Omdat Simons alle anderen meetrekt. Natuurlijk heeft Timmy Simons zijn leeftijd tegen. Slijtageverschijnselen zijn echter nauwelijks zichtbaar. Door zijn voetbalintelligentie kan Simons nog altijd het spel even snel maken als vroeger. Hij streeft er nog steeds naar in één tijd te voetballen. De afgelopen drie seizoenen frappeerde Simons door in een slopende competitie als de Bundesliga alle competitiewedstrijden (102 op 102) voor FC Nürnberg te spelen. Waarmee Simons, die op zijn 21ste in eerste klasse begon te voetballen en amper kwetsuren kende, de vruchten plukt van de maniakale manier waarop hij zich verzorgt. Los daarvan is de defensieve middenvelder ook centraal achteraan inzetbaar waar Club Brugge, ook door blessures, geen overschot heeft. Na zijn actieve carrière wordt Timmy Simons opgenomen in de technische staf van Club Brugge. Zo wil hij ook dan de club trouw blijven waar hij de grondsteen legde voor een schitterende carrière. De liefde voor blauw-zwart is bij hem nooit geweken, al werd hij drie jaar geleden ook al eens gepolst om naar het Jan Breydelstadion terug te keren. Na een vijfjarige periode bij PSV verkoos hij toen nog FC Nürnberg. Waar hij zich met zijn engagement en loopvermogen in de harten van de supporters speelde. Geen twijfel mogelijk dat de aanhang van Club Brugge hem straks weer innig in de armen sluit.