Het staat vast dat Tomas Van Den Spiegel (33) zijn opwachting maakt bij BC Oostende. Beide partijen hebben daarover een akkoord bereikt. Daarmee is de cirkel helemaal rond voor de 2,14 meter lange basketbalspeler.

Van den Spiegel begon destijds zijn carrière in België (Denderleeuw, Aalst) en zal ze dus ook in eigen land weer afsluiten. Eerder al (1997/2001 en 2002) was hij aan de slag bij Oostende.

Toptransfer

De goede vriendschappelijke relatie met de Oostendse coach Jean-Marc Jaumin zal zeker niet vreemd zijn aan deze toptransfer. Ook het feit dat Van Den Spiegel in Brugge woont, zal een rol hebben gespeeld in zijn beslissing.

Bekerhouder BC Oostende, dat in de competitie een eerder wisselvallig seizoen kent, hoopt met deze toptransfer alsnog een grote prijs weg te kapen: beker, maar liever nog de landstitel.

Tot voor de transfer van Van Den Spiegel naar Oostende, was Charleroi nog altijd de absolute favoriet om zijn landstitel te verlengen. De komst van Van Den Spiegel zorgt alvast voor een totaal andere sportieve situatie.

Europese topclubsTomas Van Den Spiegel speelde tot medio januari in de Italiaanse competitie bij topclub Milaan, maar kon daar niet echt aarden.

De boomlange Belg was de voorbije tien jaar ononderbroken in loondienst bij Europese topclubs. Onder meer Bologna, Rome, CSKA Moskou en Real Madrid waren zijn werkgevers. Met CSKA Moskou won Van Den Spiegel ook twee maal de Final Four in de hoogst aangeschreven Europese competitie.

Dankzij de inbreng van Van Den Spiegel konden de Belgian Lions zich voor het eerst in ruim 10 jaar tijd kwalificeren voor de eindronde van het Europees kampioenschap voor landenploegen, dat later dit jaar in Litouwen wordt georganiseerd.

Het staat vast dat Tomas Van Den Spiegel (33) zijn opwachting maakt bij BC Oostende. Beide partijen hebben daarover een akkoord bereikt. Daarmee is de cirkel helemaal rond voor de 2,14 meter lange basketbalspeler. Van den Spiegel begon destijds zijn carrière in België (Denderleeuw, Aalst) en zal ze dus ook in eigen land weer afsluiten. Eerder al (1997/2001 en 2002) was hij aan de slag bij Oostende.Toptransfer De goede vriendschappelijke relatie met de Oostendse coach Jean-Marc Jaumin zal zeker niet vreemd zijn aan deze toptransfer. Ook het feit dat Van Den Spiegel in Brugge woont, zal een rol hebben gespeeld in zijn beslissing. Bekerhouder BC Oostende, dat in de competitie een eerder wisselvallig seizoen kent, hoopt met deze toptransfer alsnog een grote prijs weg te kapen: beker, maar liever nog de landstitel. Tot voor de transfer van Van Den Spiegel naar Oostende, was Charleroi nog altijd de absolute favoriet om zijn landstitel te verlengen. De komst van Van Den Spiegel zorgt alvast voor een totaal andere sportieve situatie. Europese topclubsTomas Van Den Spiegel speelde tot medio januari in de Italiaanse competitie bij topclub Milaan, maar kon daar niet echt aarden. De boomlange Belg was de voorbije tien jaar ononderbroken in loondienst bij Europese topclubs. Onder meer Bologna, Rome, CSKA Moskou en Real Madrid waren zijn werkgevers. Met CSKA Moskou won Van Den Spiegel ook twee maal de Final Four in de hoogst aangeschreven Europese competitie. Dankzij de inbreng van Van Den Spiegel konden de Belgian Lions zich voor het eerst in ruim 10 jaar tijd kwalificeren voor de eindronde van het Europees kampioenschap voor landenploegen, dat later dit jaar in Litouwen wordt georganiseerd.