De etappe van Saint-Jean-de-Maurienne naar Tignes voerde de renners over 126,5 pittige kilometers en vijf gecategoriseerde hellingen, waarbij de Col de l'Iseran van buiten categorie, met de top op een kleine veertig kilometer van de meet. Tijdens deze beklimming kraakte Alaphilippe. De Fransman kon de favorieten niet volgen en met de top in zicht ging Bernal solo.

Bernal daalde snel af met in zijn spoor de achtervolgers, maar tijdens de afdaling besliste de wedstrijdleiding de rit stop te zetten. Door felle hagel, regen en sneeuw waren de wegen onberijdbaar. Zaterdag moeten de renners opnieuw de bergen in, voor een rit van 130 kilometer tussen Albertville en Val Thorens. Zondag valt het doek over de Tour, met de traditionele afsluiter richting Parijs die start in Rambouillet (128 kilometer).

null, Reuters
null © Reuters
De etappe van Saint-Jean-de-Maurienne naar Tignes voerde de renners over 126,5 pittige kilometers en vijf gecategoriseerde hellingen, waarbij de Col de l'Iseran van buiten categorie, met de top op een kleine veertig kilometer van de meet. Tijdens deze beklimming kraakte Alaphilippe. De Fransman kon de favorieten niet volgen en met de top in zicht ging Bernal solo. Bernal daalde snel af met in zijn spoor de achtervolgers, maar tijdens de afdaling besliste de wedstrijdleiding de rit stop te zetten. Door felle hagel, regen en sneeuw waren de wegen onberijdbaar. Zaterdag moeten de renners opnieuw de bergen in, voor een rit van 130 kilometer tussen Albertville en Val Thorens. Zondag valt het doek over de Tour, met de traditionele afsluiter richting Parijs die start in Rambouillet (128 kilometer).