In The Undisputed Truth (De Onbetwiste Waarheid) beweert Mike Tyson (47) dat hij op zijn elfde voor het eerst cocaïne probeerde en sindsdien een bijna niet te stoppen zucht naar drank en drugs had. Zijn verrassend verloren kamp tegen de Brit Danny Williams in 2004 was daarvan een gevolg. "Ik stond high in de ring, want kort voor dat duel had ik nog drugs genomen", verklaart hij. "Echt gek was ik van coke. In 2000 nam ik wiet en coke kort voor ik ging boksen in Glasgow tegen Lou Savarese."

Neppenis

Het was ook rond de eeuwwisseling dat Tyson dopingcontroles omzeilde met een neppenis. Een handlanger liep de hele dag rond met een valse penis, met iemand anders (schone) urine. Toch werd de poulain van coach Cus D'Amato en promoter Don King uiteindelijk betrapt, wat hij verweet aan zijn trawant, die te laat de geprepareerde penis aan Tyson doorspeelde.

De beelden van de kamp tegen Danny Williams (vanaf minuut 2:20 krijgt Tyson het moeilijk):

En de integrale kamp uit 2000 tegen Lou Savarese (slechts van korte duur):

In The Undisputed Truth (De Onbetwiste Waarheid) beweert Mike Tyson (47) dat hij op zijn elfde voor het eerst cocaïne probeerde en sindsdien een bijna niet te stoppen zucht naar drank en drugs had. Zijn verrassend verloren kamp tegen de Brit Danny Williams in 2004 was daarvan een gevolg. "Ik stond high in de ring, want kort voor dat duel had ik nog drugs genomen", verklaart hij. "Echt gek was ik van coke. In 2000 nam ik wiet en coke kort voor ik ging boksen in Glasgow tegen Lou Savarese."NeppenisHet was ook rond de eeuwwisseling dat Tyson dopingcontroles omzeilde met een neppenis. Een handlanger liep de hele dag rond met een valse penis, met iemand anders (schone) urine. Toch werd de poulain van coach Cus D'Amato en promoter Don King uiteindelijk betrapt, wat hij verweet aan zijn trawant, die te laat de geprepareerde penis aan Tyson doorspeelde.De beelden van de kamp tegen Danny Williams (vanaf minuut 2:20 krijgt Tyson het moeilijk):En de integrale kamp uit 2000 tegen Lou Savarese (slechts van korte duur):