Komt er tegen maandag geen oplossing, dan gaan de eerste twee weken van het seizoen in november niet door, zei NBA-commissaris David Stern dinsdag. De rest van de oefenwedstrijden in het voorseizoen zijn alvast geschrapt.

Lockout

De NBA moet normaal op 1 november beginnen, maar door een conflict tussen eigenaars en spelers is er nu al vier maanden een lockout. Daarbij verhinderen de bedrijfseigenaars de werknemers het werk.

In de NBA betekent dit dat er niet getraind wordt, spelers geen salaris krijgen en clubs geen transfers kunnen doen.

"We dachten dat dit het moment was om vooruitgang te boeken, maar het mocht niet zijn", aldus Stern, na nieuwe, vier uur durende onderhandelingen.

Wanneer beide partijen opnieuw zullen samenzitten, is koffiedik kijken. "Er is niet gesproken over volgende vergaderingen. Misschien binnen de maand, of binnen de twee maanden", vertelde Billy Hunter van de spelersvakbond.

Inkomsten

Breekpunt blijft de verdeling van de inkomsten van de NBA. Onder de oude cao kregen de spelers 57 procent. Ze stelden voor om dit te laten zakken tot 53 procent, maar de eigenaars, die 47 procent voor de spelers willen, verwierpen dit voorstel en stelden op 1 juli een lockout in.

Stern opperde vervolgens een 50-50 verdeling, maar daar passen de spelers voor. "Op dat moment had het niet veel zin om de gesprekken vandaag (dinsdag, nvdr.) verder te zetten", aldus Stern. (Belga/KVDA)

Komt er tegen maandag geen oplossing, dan gaan de eerste twee weken van het seizoen in november niet door, zei NBA-commissaris David Stern dinsdag. De rest van de oefenwedstrijden in het voorseizoen zijn alvast geschrapt. LockoutDe NBA moet normaal op 1 november beginnen, maar door een conflict tussen eigenaars en spelers is er nu al vier maanden een lockout. Daarbij verhinderen de bedrijfseigenaars de werknemers het werk. In de NBA betekent dit dat er niet getraind wordt, spelers geen salaris krijgen en clubs geen transfers kunnen doen."We dachten dat dit het moment was om vooruitgang te boeken, maar het mocht niet zijn", aldus Stern, na nieuwe, vier uur durende onderhandelingen. Wanneer beide partijen opnieuw zullen samenzitten, is koffiedik kijken. "Er is niet gesproken over volgende vergaderingen. Misschien binnen de maand, of binnen de twee maanden", vertelde Billy Hunter van de spelersvakbond.InkomstenBreekpunt blijft de verdeling van de inkomsten van de NBA. Onder de oude cao kregen de spelers 57 procent. Ze stelden voor om dit te laten zakken tot 53 procent, maar de eigenaars, die 47 procent voor de spelers willen, verwierpen dit voorstel en stelden op 1 juli een lockout in. Stern opperde vervolgens een 50-50 verdeling, maar daar passen de spelers voor. "Op dat moment had het niet veel zin om de gesprekken vandaag (dinsdag, nvdr.) verder te zetten", aldus Stern. (Belga/KVDA)