De wedstrijd duurde amper 2 uur.

Nishikori, die in de halve finale de nummer één van de wereld, Novak Djokovic, had verslagen, en die een hele serie vier- en vijfsetters had gespeeld op weg naar de finale, kon geen weerwoord vinden voor de opslag van Cilic. Maar liefst 17 aces floten de Japanner om de oren.

Ook Cilic haalde niet op het niveau van zijn voorbije partijen, met name van zijn halve finale, toen hij superster Roger Federer in drie sets naar huis speelde.

Voor de Kroaat, die in 2013 voor negen maanden werd geschorst wegens doping, was het de eerste grandslamfinale en meteen de eerste grandslamwinst.

Ook Nishikori stond voor het eerst in een grandslamfinale.

Het was voor het eerst sinds 2005 dat een grandslamfinale werd betwist waaraan geen van de grote vier deelnam: Djokovic, Federer, Rafael Nadal en Andy Murray.

(RR)

De wedstrijd duurde amper 2 uur. Nishikori, die in de halve finale de nummer één van de wereld, Novak Djokovic, had verslagen, en die een hele serie vier- en vijfsetters had gespeeld op weg naar de finale, kon geen weerwoord vinden voor de opslag van Cilic. Maar liefst 17 aces floten de Japanner om de oren. Ook Cilic haalde niet op het niveau van zijn voorbije partijen, met name van zijn halve finale, toen hij superster Roger Federer in drie sets naar huis speelde.Voor de Kroaat, die in 2013 voor negen maanden werd geschorst wegens doping, was het de eerste grandslamfinale en meteen de eerste grandslamwinst.Ook Nishikori stond voor het eerst in een grandslamfinale.Het was voor het eerst sinds 2005 dat een grandslamfinale werd betwist waaraan geen van de grote vier deelnam: Djokovic, Federer, Rafael Nadal en Andy Murray.(RR)