De Belgian Lion Sam Van Rossom (27) zet zijn goede vorm van het voorbije EK basketbal verder. Deze zomer overgekomen van Zaragoza vond onze landgenoot meteen zijn draai bij Valencia. De Spaanse media smullen ervan: Van Rossom wordt geloofd voor zijn attractieve manier van spelen en zijn tomeloze inzet op verdedigend vlak.

De Spaanse competitie begon maar net, maar het is duidelijk dat Valencia Basket een woordje wil meespreken in het titeldebat. Ook in de Eurocup gaat het Van Rossom en Valencia voor de wind. Ze staan met twee zeges aan de leiding van poule C.

Onze landgenoot speelt een prominente rol in die sportieve hausse. Dat de Belgische spelverdeler zich daarbij niet enkel offensief, maar ook defensief laat opmerken bewees hij afgelopen Europese speeldag tegen Ulm (88-74 winst). Met een machtige blockshot stopte hij op eigen houtje een fastbreak. De Spaanse pers sprak achteraf van een 'onhoudbare' Van Rossom.

Bekijk hier de beelden:

De Belgian Lion Sam Van Rossom (27) zet zijn goede vorm van het voorbije EK basketbal verder. Deze zomer overgekomen van Zaragoza vond onze landgenoot meteen zijn draai bij Valencia. De Spaanse media smullen ervan: Van Rossom wordt geloofd voor zijn attractieve manier van spelen en zijn tomeloze inzet op verdedigend vlak. De Spaanse competitie begon maar net, maar het is duidelijk dat Valencia Basket een woordje wil meespreken in het titeldebat. Ook in de Eurocup gaat het Van Rossom en Valencia voor de wind. Ze staan met twee zeges aan de leiding van poule C. Onze landgenoot speelt een prominente rol in die sportieve hausse. Dat de Belgische spelverdeler zich daarbij niet enkel offensief, maar ook defensief laat opmerken bewees hij afgelopen Europese speeldag tegen Ulm (88-74 winst). Met een machtige blockshot stopte hij op eigen houtje een fastbreak. De Spaanse pers sprak achteraf van een 'onhoudbare' Van Rossom.Bekijk hier de beelden: