Anderlecht speelt vanavond (20u45) voor de negende keer tegen Benfica. Van de vorige acht duels wonnen beide teams er elk drie, twee keer werd het een gelijkspel. Hoewel de Brusselaars nog nooit konden winnen op het veld van Benfica, houden ze wel goede herinneringen over aan het Estadio da Luz.

Dertig jaar geleden, in mei 1983, speelden Anderlecht en Benfica de finale van de UEFA Cup - toen nog met heen- en terugmatch. Na een 1-0 zege in Brussel, dankzij een doelpunt van Kenneth Brylle (na een schitterende voorzet van Frank Vercauteren), had paars-wit in Lissabon genoeg aan een 1-1 gelijkspel om de beker te veroveren. Het was Juan Lozano die een goal van de Portugezen neutraliseerde. Het is anno 2013 nog steeds de laatste Europese beker die Anderlecht won.

Bekijk hier nog eens de beelden:

Anderlecht speelt vanavond (20u45) voor de negende keer tegen Benfica. Van de vorige acht duels wonnen beide teams er elk drie, twee keer werd het een gelijkspel. Hoewel de Brusselaars nog nooit konden winnen op het veld van Benfica, houden ze wel goede herinneringen over aan het Estadio da Luz. Dertig jaar geleden, in mei 1983, speelden Anderlecht en Benfica de finale van de UEFA Cup - toen nog met heen- en terugmatch. Na een 1-0 zege in Brussel, dankzij een doelpunt van Kenneth Brylle (na een schitterende voorzet van Frank Vercauteren), had paars-wit in Lissabon genoeg aan een 1-1 gelijkspel om de beker te veroveren. Het was Juan Lozano die een goal van de Portugezen neutraliseerde. Het is anno 2013 nog steeds de laatste Europese beker die Anderlecht won. Bekijk hier nog eens de beelden: