Zaterdag hakte PSV Eindhoven het Roda JC van Harm van Veldhoven in de pan met 7-1 cijfers. Onze landgenoot Dries Mertens was weer maar eens de held van de avond en voegde ineens vier doelpunten toe aan zijn totaal.

Met zijn elf doelpunten in zeven competitiewedstrijden zet Dries Mertens de efficiëntste competitiestart neer sinds ene Ruud van Nistelrooy in het seizoen 1999-2000. Van Nistelrooy - toen eveneens uitkomend voor PSV - deed zelfs nog ietsje beter: dertien doelpunten na zeven speeldagen.

Door de knappe cijfers staat onze landgenoot meer dan ooit in de kijker in de Nederlandse Eredivisie. Het Algemeen Dagblad titelde na dit weekend zelfs 'Mertens ligt op schema voor 53 competitiegoals'. Daarmee zou hij het meer dan vijftig jaar oude record van Coen Dillen verbreken, die scoorde 43 doelpunten in het seizoen 1956-57.

Het AD had alvast een tip voor de in bloedvorm verkerende Rode Duivel: ook de strafschoppen opeisen. Tegen Roda JC bewees Mertens dat hij ook dat onderdeel helemaal onder de knie heeft. Mertens bleef evenwel bescheiden na de 7-1 zegen tegen Roda JC en verklaarde dat Georginio Wijnaldum ondanks zijn misser tegen Roda toch de eerste penaltynemer blijft. (MS)

Een overzicht van de elf competitiedoelpunten van Dries Mertens vind je hier:

Zaterdag hakte PSV Eindhoven het Roda JC van Harm van Veldhoven in de pan met 7-1 cijfers. Onze landgenoot Dries Mertens was weer maar eens de held van de avond en voegde ineens vier doelpunten toe aan zijn totaal. Met zijn elf doelpunten in zeven competitiewedstrijden zet Dries Mertens de efficiëntste competitiestart neer sinds ene Ruud van Nistelrooy in het seizoen 1999-2000. Van Nistelrooy - toen eveneens uitkomend voor PSV - deed zelfs nog ietsje beter: dertien doelpunten na zeven speeldagen. Door de knappe cijfers staat onze landgenoot meer dan ooit in de kijker in de Nederlandse Eredivisie. Het Algemeen Dagblad titelde na dit weekend zelfs 'Mertens ligt op schema voor 53 competitiegoals'. Daarmee zou hij het meer dan vijftig jaar oude record van Coen Dillen verbreken, die scoorde 43 doelpunten in het seizoen 1956-57. Het AD had alvast een tip voor de in bloedvorm verkerende Rode Duivel: ook de strafschoppen opeisen. Tegen Roda JC bewees Mertens dat hij ook dat onderdeel helemaal onder de knie heeft. Mertens bleef evenwel bescheiden na de 7-1 zegen tegen Roda JC en verklaarde dat Georginio Wijnaldum ondanks zijn misser tegen Roda toch de eerste penaltynemer blijft. (MS) Een overzicht van de elf competitiedoelpunten van Dries Mertens vind je hier: