Oekraïne is er nog nooit in geslaagd om zich via de barrages te kwalificeren voor een WK voetbal. De vorige drie keer (in 1998, 2002 en 2010) liep het telkens mis. Tegen Frankrijk probeert bondscoach Mikhail Formenko de ban te breken en hij rekent daarvoor vooral op Andriy Yarmolenko.

De speler van Dynamo Kiev heeft lange tijd zijn bijnaam 'De Nieuwe Shevchenko' niet kunnen waarmaken, maar breekt op zijn 24e eindelijk door. Dat bewijzen de cijfers: Yarmolenko maakte 12 doelpunten in zijn jongste 11 wedstrijden met Dynamo Kiev en Oekraïne, waarvan 4 in de WK-kwalificatiecampagne.

Compilatievideo

Zijn doelpunten voor Oekraïne

Oekraïne is er nog nooit in geslaagd om zich via de barrages te kwalificeren voor een WK voetbal. De vorige drie keer (in 1998, 2002 en 2010) liep het telkens mis. Tegen Frankrijk probeert bondscoach Mikhail Formenko de ban te breken en hij rekent daarvoor vooral op Andriy Yarmolenko. De speler van Dynamo Kiev heeft lange tijd zijn bijnaam 'De Nieuwe Shevchenko' niet kunnen waarmaken, maar breekt op zijn 24e eindelijk door. Dat bewijzen de cijfers: Yarmolenko maakte 12 doelpunten in zijn jongste 11 wedstrijden met Dynamo Kiev en Oekraïne, waarvan 4 in de WK-kwalificatiecampagne. Compilatievideo Zijn doelpunten voor Oekraïne