Video

De Rode Duivels domineren de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland, maar scoren lukte pas op slag van rust. Romelu Lukaku brak de ban en kopte de 1-0 tegen de netten.

Het staat 1-1 in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Rusland. Tielemans bracht de Rode Duivels op voorsprong, maar een flater van doelman Courtois leidde de 1-1 gelijkmaker in.

Knack

Voetbalcommentatoren durven het weleens te beweren: de ploeg die net voor de rust scoort, wint. En er bestaan in het voetbal nog heel wat andere zekerheden. Maar kloppen die wel? Stijn Baert - naast arbeidseconoom aan de UGent ook voltijds Anderlechtsupporter - gooide wat moderne econometrie tegen voetbalcijfers, en kwam tot verrassende resultaten.

Lovre Kalinic, ex-AA Gent en nu Aston Villa, is verkozen tot doelman van het jaar 2018 in de Jupiler Pro League. De doelman vertrekt zo met een hoogtepunt naar Engeland.

Naar goede gewoonte was er veel schoon volk op de rode loper het gala van de Gouden Schoen. Een samenvatting van de glitter, de glamour en de belangrijkste quotes.

Voor Remco Evenepoel en zijn ouders werd het een emotionele avond, gisteren op de uitreiking van de Kristallen FIets. Vooral dan voor zijn moeder, Agna. Zij verloor drie jaar geleden haar broer. En dat weegt nog altijd op het gezin, ondanks het gigantische succes van de jonge Remco.

De eregast op het gala van de Kristallen Fiets was niemand minder dan Sir Bradley Wiggins. De Brit is ex-Tourwinnaar en de huidige werelduurrecordhouder. En laat net dat het volgende doel zijn van Victor Campenaerts. Hij wil het record van Wiggins in 2019 van de tabellen rijden. "Victor is een fantastische atleet en een goede gast" zei Wiggins. "Hij heeft de laatste twee jaar enorm veel progressie gemaakt.

Luka Modric heeft gisteren in Parijs de Gouden Bal 2018 in ontvangst mogen nemen. De 33-jarige Kroatische middenvelder van Real Madrid, eerder dit jaar ook al winnaar van de FIFA The Best Award, bleef in het referendum van France Football met 753 punten de Portugees Cristiano Ronaldo, vorig jaar winnaar, ruim voor.

Wout Van Aert is de favoriet om woensdag de Kristallen Fiets te winnen. Dat zegt Tom Boonen, zelf vier keer winnaar van de prijs voor de beste Belgische wielrenner van het jaar. Woensdag is Boonen opnieuw co-presentator van het gala. Afgelopen week trok hij naar het circuit van Zolder voor een gesprek met VTM NIEUWS-wielerjournalist Merijn Casteleyn, over de favorieten in alle categorieën.

Aanstaande woensdag bekronen VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws op het 27ste Gala van de Kristallen Fiets de beste Belgische wielrenner en wielrenster van het jaar. U kan de uitreiking vanaf 20u15 volgen via livestreams op hln.be en vtmnieuws.be of op de Facebookpagina's van beide media. Hoofdpresentator Merijn Casteleyn krijgt voor het tweede opeenvolgende jaar Tom Boonen als sidekick. Topfavorieten bij de vrouwen zijn wereldkampioenen Sanne Cant (veldrijden) en Nicky Degrendele (keirin) en titelverdedigster Jolien D'hoore.