Onlangs maakte coach Jürgen Klopp bekend dat hij ook volgend seizoen bij Borussia Dortmund blijft. Meteen werd zijn naam geschrapt op het lijstje van mogelijke vervangers van José Mourinho bij Real Madrid.

Dat de Portugees na dit seizoen andere oorden opzoekt, staat immers bijna zo goed als vast. Toch ging voorzitter Florentino Pérez op de laatste bestuursvergadering nog uit van twee scenario's: Mourinho blijft of Mourinho gaat weg, zo meldde het doorgaans goed geïnformeerde El País.

Interne rondvraag

Pérez steekt niet onder stoelen of banken dat hij graag zou hebben dat Mourinho blijft. Maar uit een informele interne rondvraag bij de spelers bleek dat vijftien van hen denken dat Mourinho's vertrek het beste zou zijn voor de ploeg.

Vijf van die vijftien spelers - en volgens El País niet de minsten - hebben bovendien te kennen gegeven dat ze getransfereerd willen worden als Mourinho blijft.

Het lijkt voor de hand te liggen dat twee van die vijf spelers Iker Casillas en Sergio Ramos zijn, die dit seizoen al aanvaringen hadden met hun coach.

Toch vindt Pérez het aanblijven van The Special One belangrijk voor de continuïteit van de club en voor zijn eigen geloofwaardigheid bij de fans. Hij is bereid daarvoor een paar spelers op te offeren. Want, zo zei hij: "Als Mourinho succes heeft, hebben wij succes."

Gareth Bale

Mourinho's contract loopt tot 2016. Zelf stelt de trainer de beslissing over zijn toekomst uit tot het einde van het seizoen. "Mijn relatie met de voorzitter is heel goed. We zullen de zaken dus rustig analyseren als de stress van de wedstrijden achter de rug is."

Als Mourinho blijft, is het maar de vraag of Pérez zijn transferpolitiek wil blijven aanpassen aan de wensen van zijn trainer. Zo is het een publiek geheim dat Gareth Bale bovenaan op het verlanglijstje van de voorzitter staat. Maar Mourinho wil de winger niet, omdat hij al Angel Di María heeft.

Als Mourinho weggaat, weet Pérez al welke spelers hij in de etalage wil zetten: Di María, Modric en Coentrão, niet toevallig drie favorietjes van Mourinho. Volgens Pérez staan hun lonen niet in verhouding tot het belang dat ze hebben op het veld.

Wat er dus ook gebeurt, het wordt een woelige zomer in Madrid...

Onlangs maakte coach Jürgen Klopp bekend dat hij ook volgend seizoen bij Borussia Dortmund blijft. Meteen werd zijn naam geschrapt op het lijstje van mogelijke vervangers van José Mourinho bij Real Madrid.Dat de Portugees na dit seizoen andere oorden opzoekt, staat immers bijna zo goed als vast. Toch ging voorzitter Florentino Pérez op de laatste bestuursvergadering nog uit van twee scenario's: Mourinho blijft of Mourinho gaat weg, zo meldde het doorgaans goed geïnformeerde El País. Interne rondvraagPérez steekt niet onder stoelen of banken dat hij graag zou hebben dat Mourinho blijft. Maar uit een informele interne rondvraag bij de spelers bleek dat vijftien van hen denken dat Mourinho's vertrek het beste zou zijn voor de ploeg. Vijf van die vijftien spelers - en volgens El País niet de minsten - hebben bovendien te kennen gegeven dat ze getransfereerd willen worden als Mourinho blijft. Het lijkt voor de hand te liggen dat twee van die vijf spelers Iker Casillas en Sergio Ramos zijn, die dit seizoen al aanvaringen hadden met hun coach. Toch vindt Pérez het aanblijven van The Special One belangrijk voor de continuïteit van de club en voor zijn eigen geloofwaardigheid bij de fans. Hij is bereid daarvoor een paar spelers op te offeren. Want, zo zei hij: "Als Mourinho succes heeft, hebben wij succes." Gareth BaleMourinho's contract loopt tot 2016. Zelf stelt de trainer de beslissing over zijn toekomst uit tot het einde van het seizoen. "Mijn relatie met de voorzitter is heel goed. We zullen de zaken dus rustig analyseren als de stress van de wedstrijden achter de rug is."Als Mourinho blijft, is het maar de vraag of Pérez zijn transferpolitiek wil blijven aanpassen aan de wensen van zijn trainer. Zo is het een publiek geheim dat Gareth Bale bovenaan op het verlanglijstje van de voorzitter staat. Maar Mourinho wil de winger niet, omdat hij al Angel Di María heeft. Als Mourinho weggaat, weet Pérez al welke spelers hij in de etalage wil zetten: Di María, Modric en Coentrão, niet toevallig drie favorietjes van Mourinho. Volgens Pérez staan hun lonen niet in verhouding tot het belang dat ze hebben op het veld.Wat er dus ook gebeurt, het wordt een woelige zomer in Madrid...