Kompany heeft de charme, de persoonlijkheid en bovenal het talent om heel ver te geraken. Met zijn charisma en zijn meertaligheid is hij de gedroomde ambassadeur voor het Belgische voetbal. Toen indertijd Michel Preud'homme zich in de strijd wierp om het voorzitterschap van de Belgische voetbalbond, werd het belang van zo'n rol nog onvoldoende erkend. Preud'homme was ook een mooie ambassadeur geweest, een belangrijke kans werd toen gemist.

Kompany is uiteraard nog te jong om aan een dergelijke functie te denken. Maar bij de KBVB wordt toch stiekem gehoopt dat de topvoetballer op een dag de 'Michel Platini' van het Belgische voetbal wordt en zijn stem en invloed kan laten gelden in binnen- en buitenland.

Ondertussen is Kompany wel al de zonnekoning van het Belgisch voetbal, de gelauwerde leider van de Rode Duivels, de eigenaar van voetbalclub BX Brussels, de echtgenoot van de mooie Carla Higgs die tijdens de zomerfestivals voor de VRT gaat werken, en de geslepen politicus die de separatisten ervan langs geeft met een niet mis te verstane tweet.

Ook al heeft de ster van Manchester City zijn sporen zeker al verdiend, toch blijft de huidige generatie, in vergelijking met de Duivels van vroeger, er een van beloftes en toekomstmuziek. In 1986 lagen onze voetballers immers niet wakker van hun imago. Nee, het enige wat telde, was het resultaat. En dat mocht er wezen: een halve finale op het WK.

Om op een dag de helden van Guy Thys te evenaren, is het nu essentieel Servië goed in te schatten. Het blijft een gevaarlijke tegenstander.

Kompany heeft de charme, de persoonlijkheid en bovenal het talent om heel ver te geraken. Met zijn charisma en zijn meertaligheid is hij de gedroomde ambassadeur voor het Belgische voetbal. Toen indertijd Michel Preud'homme zich in de strijd wierp om het voorzitterschap van de Belgische voetbalbond, werd het belang van zo'n rol nog onvoldoende erkend. Preud'homme was ook een mooie ambassadeur geweest, een belangrijke kans werd toen gemist. Kompany is uiteraard nog te jong om aan een dergelijke functie te denken. Maar bij de KBVB wordt toch stiekem gehoopt dat de topvoetballer op een dag de 'Michel Platini' van het Belgische voetbal wordt en zijn stem en invloed kan laten gelden in binnen- en buitenland. Ondertussen is Kompany wel al de zonnekoning van het Belgisch voetbal, de gelauwerde leider van de Rode Duivels, de eigenaar van voetbalclub BX Brussels, de echtgenoot van de mooie Carla Higgs die tijdens de zomerfestivals voor de VRT gaat werken, en de geslepen politicus die de separatisten ervan langs geeft met een niet mis te verstane tweet. Ook al heeft de ster van Manchester City zijn sporen zeker al verdiend, toch blijft de huidige generatie, in vergelijking met de Duivels van vroeger, er een van beloftes en toekomstmuziek. In 1986 lagen onze voetballers immers niet wakker van hun imago. Nee, het enige wat telde, was het resultaat. En dat mocht er wezen: een halve finale op het WK. Om op een dag de helden van Guy Thys te evenaren, is het nu essentieel Servië goed in te schatten. Het blijft een gevaarlijke tegenstander.