Het is een beproefd recept: je neemt bekende mensen mee naar een vakantiebestemming en in die losse sfeer komen de tongen los. De beste en emotioneelste interviews ontstaan vaak op die manier.

De gastheer/interviewer in het programma Vive la Frans is opmerkelijk: Frans Bauer. Samen met zijn broer Dorus reisde hij naar een camping in de Provence om er zijn gasten te ontvangen. De muziek van de schlagerzanger is misschien niet naar ieders smaak, maar vrolijke Frans ontpopt zich wel tot een spontane en meevoelende interviewer.

De eerste gast is zwemster Inge de Bruijn, viermaal olympisch goud (in 2000 en 2004). De voormalige koningin van het zwembad is ondanks haar successen altijd zichzelf gebleven en daarmee weet ze Frans en zijn broer direct te ontwapenen. Het gezelschap houdt een kaasfondue, amuseert zich met een karaoke en brengt uiteraard veel tijd door in en rond het zwembad. Inge leert Frans de fijne kneepjes van het wedstrijdzwemmen en die laat zich verleiden tot een wedstrijdje. De gesprekken nemen een bijzondere wending wanneer het gaat over de kansen en vooral de gemiste kansen in het leven van de olympisch kampioene. (PM)

Het is een beproefd recept: je neemt bekende mensen mee naar een vakantiebestemming en in die losse sfeer komen de tongen los. De beste en emotioneelste interviews ontstaan vaak op die manier. De gastheer/interviewer in het programma Vive la Frans is opmerkelijk: Frans Bauer. Samen met zijn broer Dorus reisde hij naar een camping in de Provence om er zijn gasten te ontvangen. De muziek van de schlagerzanger is misschien niet naar ieders smaak, maar vrolijke Frans ontpopt zich wel tot een spontane en meevoelende interviewer. De eerste gast is zwemster Inge de Bruijn, viermaal olympisch goud (in 2000 en 2004). De voormalige koningin van het zwembad is ondanks haar successen altijd zichzelf gebleven en daarmee weet ze Frans en zijn broer direct te ontwapenen. Het gezelschap houdt een kaasfondue, amuseert zich met een karaoke en brengt uiteraard veel tijd door in en rond het zwembad. Inge leert Frans de fijne kneepjes van het wedstrijdzwemmen en die laat zich verleiden tot een wedstrijdje. De gesprekken nemen een bijzondere wending wanneer het gaat over de kansen en vooral de gemiste kansen in het leven van de olympisch kampioene. (PM)