1. Het duurste duo ter wereld speelt bij Real Madrid: Gareth Bale en Cristiano Ronaldo. Kunnen beide goudhaantjes in dezelfde ploeg? Wie eist de vrije trappen op? Wie scoort de meeste goals? Vragen die ongetwijfeld beantwoord worden op het kampioenenbal.

2. De groepsfase brengt al meteen twee absolute klassiekers in het Europese voetbal: Real Madrid en Juventus zitten samen in poule B. En AC Milan en Barcelona zitten samen in groep H. Twee keer Italië-Spanje ook.

3. De 'duivelse' groep G: met Zenit (Axel Witsel, Nicolas Lombaerts), Porto (Steven Defour) en Atlético Madrid (Toby Alderweireld, Thibaut Courtois) staan er voor de Belgische voetballiefhebber heel wat interessante affiches op het programma. Om over de andere Belgen in de overige groepen nog maar te zwijgen.

4. Wie brengt straks het mooiste tiquitacavoetbal: het Bayern van Pep Guardiola of het Barça van Gerardo Martino? En wie brengt het mooiste countervoetbal: het Chelsea van José Mourinho of het Atlético Madrid van Diego Simeone?

5. Zet de Duitse dominantie zich voort? Met Leverkusen, Borussia Dortmund, Schalke 04 en titelverdediger Bayern München heeft Duitsland vier clubs die alvast de poulefase horen te overleven.

6. Zit er, net als Málaga tijdens de vorige editie, weer een stuntploeg in de poulefase verscholen? Viktoria Plzen in groep D bijvoorbeeld, vorig seizoen nog de killer van Sporting Lokeren in de laatste kwalificatieronde voor de Europa League. Of het Baskische Real Sociedad, dat met verrassend gemak Olympique Lyon uit de CL kegelde. Of - wie weet - Anderlecht?

7. Kan Aleksandar Mitrovic de vijf miljoen euro die paars-wit voor hem betaalde, rechtvaardigen op het hoogste niveau? De Servische spits is slechts achttien jaar, maar nu al gegeerd en gevolgd door een pak Europese (sub)toppers.

8. Vorig seizoen werd er in de 96 wedstrijden van de poulefase in totaal 284 keer gescoord. Dat is gemiddeld 2,95 doelpunt per match. Spektakel gegarandeerd dus. Wordt het dit seizoen nóg beter?

9. Wie manifesteert zich al in de poulefase als topschutter van het toernooi en treedt in de voetsporen van de top drie van vorig seizoen: (1) Cristiano Ronaldo, 12 doelpunten; (2) Robert Lewandowski (10 doelpunten); (3) Lionel Messi (8 doelpunten)?

10. Hoe brengt Anderlecht het ervan af in de UEFA Youth League? Dat jongerentoernooi wordt dit seizoen voor het eerst gespeeld met de U19 van de 32 ploegen die zich kwalificeerden voor de poulefase van de Champions League. Met al het jonge geweld bij paars-wit zeker te volgen!

1. Het duurste duo ter wereld speelt bij Real Madrid: Gareth Bale en Cristiano Ronaldo. Kunnen beide goudhaantjes in dezelfde ploeg? Wie eist de vrije trappen op? Wie scoort de meeste goals? Vragen die ongetwijfeld beantwoord worden op het kampioenenbal. 2. De groepsfase brengt al meteen twee absolute klassiekers in het Europese voetbal: Real Madrid en Juventus zitten samen in poule B. En AC Milan en Barcelona zitten samen in groep H. Twee keer Italië-Spanje ook. 3. De 'duivelse' groep G: met Zenit (Axel Witsel, Nicolas Lombaerts), Porto (Steven Defour) en Atlético Madrid (Toby Alderweireld, Thibaut Courtois) staan er voor de Belgische voetballiefhebber heel wat interessante affiches op het programma. Om over de andere Belgen in de overige groepen nog maar te zwijgen. 4. Wie brengt straks het mooiste tiquitacavoetbal: het Bayern van Pep Guardiola of het Barça van Gerardo Martino? En wie brengt het mooiste countervoetbal: het Chelsea van José Mourinho of het Atlético Madrid van Diego Simeone? 5. Zet de Duitse dominantie zich voort? Met Leverkusen, Borussia Dortmund, Schalke 04 en titelverdediger Bayern München heeft Duitsland vier clubs die alvast de poulefase horen te overleven. 6. Zit er, net als Málaga tijdens de vorige editie, weer een stuntploeg in de poulefase verscholen? Viktoria Plzen in groep D bijvoorbeeld, vorig seizoen nog de killer van Sporting Lokeren in de laatste kwalificatieronde voor de Europa League. Of het Baskische Real Sociedad, dat met verrassend gemak Olympique Lyon uit de CL kegelde. Of - wie weet - Anderlecht? 7. Kan Aleksandar Mitrovic de vijf miljoen euro die paars-wit voor hem betaalde, rechtvaardigen op het hoogste niveau? De Servische spits is slechts achttien jaar, maar nu al gegeerd en gevolgd door een pak Europese (sub)toppers. 8. Vorig seizoen werd er in de 96 wedstrijden van de poulefase in totaal 284 keer gescoord. Dat is gemiddeld 2,95 doelpunt per match. Spektakel gegarandeerd dus. Wordt het dit seizoen nóg beter? 9. Wie manifesteert zich al in de poulefase als topschutter van het toernooi en treedt in de voetsporen van de top drie van vorig seizoen: (1) Cristiano Ronaldo, 12 doelpunten; (2) Robert Lewandowski (10 doelpunten); (3) Lionel Messi (8 doelpunten)? 10. Hoe brengt Anderlecht het ervan af in de UEFA Youth League? Dat jongerentoernooi wordt dit seizoen voor het eerst gespeeld met de U19 van de 32 ploegen die zich kwalificeerden voor de poulefase van de Champions League. Met al het jonge geweld bij paars-wit zeker te volgen!