De afgelopen Champions League-campagne heeft weer enkele mijlpalen opgeleverd, zoals de 17 doelpunten van Cristiano Ronaldo en de 10e zege op rij van Bayern München. Drie records zijn minder benijdenswaardig.

Inigo Martinez van Real Sociedad heeft sinds 22 oktober 2013 het record van snelste own goal in de Champions League achter zijn naam staan. Tegen Manchester United werkte de Spanjaard een terugketsende bal van Wayne Rooney na amper 69 seconden spelen in zijn eigen doel. Een 'verbetering' met 20 seconden van het vorige record van Ricardo Gomes met het Roemeense Unirea Urziceni tegen Glasgow Rangers in oktober 2009.

Ook de terugwedstrijd tussen Real Sociedad en Manchester United, op de vierde speeldag van de poulefase, leverde een record op. Het duel eindigde op 0-0, meteen de twintigste keer dat een wedstrijd van Manchester United eindigde zonder doelpunten - een evenaring van het record van AC Milan.

Nog nooit sinds de oprichting van de Champions League is een club erin geslaagd om haar titel te verlengen. Dit seizoen werd Bayern München de zesde titelverdediger die sneuvelde in de halve finales - het is sinds dit jaar ook de fase van het toernooi waarin de meeste titelverdedigers zijn uitgeschakeld.

De UEFA heeft op zijn website een overzicht geplaatst van de Champions League 2013-2014 aan de hand van opmerkelijke cijfers. Bekijk de volledige lijst.

De afgelopen Champions League-campagne heeft weer enkele mijlpalen opgeleverd, zoals de 17 doelpunten van Cristiano Ronaldo en de 10e zege op rij van Bayern München. Drie records zijn minder benijdenswaardig.Inigo Martinez van Real Sociedad heeft sinds 22 oktober 2013 het record van snelste own goal in de Champions League achter zijn naam staan. Tegen Manchester United werkte de Spanjaard een terugketsende bal van Wayne Rooney na amper 69 seconden spelen in zijn eigen doel. Een 'verbetering' met 20 seconden van het vorige record van Ricardo Gomes met het Roemeense Unirea Urziceni tegen Glasgow Rangers in oktober 2009. Ook de terugwedstrijd tussen Real Sociedad en Manchester United, op de vierde speeldag van de poulefase, leverde een record op. Het duel eindigde op 0-0, meteen de twintigste keer dat een wedstrijd van Manchester United eindigde zonder doelpunten - een evenaring van het record van AC Milan. Nog nooit sinds de oprichting van de Champions League is een club erin geslaagd om haar titel te verlengen. Dit seizoen werd Bayern München de zesde titelverdediger die sneuvelde in de halve finales - het is sinds dit jaar ook de fase van het toernooi waarin de meeste titelverdedigers zijn uitgeschakeld. De UEFA heeft op zijn website een overzicht geplaatst van de Champions League 2013-2014 aan de hand van opmerkelijke cijfers. Bekijk de volledige lijst.