In totaal werd sinds begin dit jaar al voor 85 miljoen rand aan vervalste WK-merchandising ontdekt. Bijna alle waren kwamen uit China.

"Dit is een Chinese wereldbeker", sakkerde een vertegenwoordiger van Cosatu, de machtige vakbond die aanleunt bij het regerende ANC. "Wij moeten de rekening betalen en de winst gaat naar China."

Andre Kriel, secretaris-generaal van de textielarbeiders, haalde echter uit naar Adidas, het sportmerk dat de shirts van Bafana Bafana levert.

"Een truitje kost 100 à 150 rand", zei hij. "Het aan 599 rand verkopen, is ronduit belachelijk."

(François Colin)

In totaal werd sinds begin dit jaar al voor 85 miljoen rand aan vervalste WK-merchandising ontdekt. Bijna alle waren kwamen uit China. "Dit is een Chinese wereldbeker", sakkerde een vertegenwoordiger van Cosatu, de machtige vakbond die aanleunt bij het regerende ANC. "Wij moeten de rekening betalen en de winst gaat naar China." Andre Kriel, secretaris-generaal van de textielarbeiders, haalde echter uit naar Adidas, het sportmerk dat de shirts van Bafana Bafana levert. "Een truitje kost 100 à 150 rand", zei hij. "Het aan 599 rand verkopen, is ronduit belachelijk."(François Colin)