Omer Damari

Omer Damari scoorde behalve tegen Wales in alle EK-kwalificatieduels van Israël. Dankzij zijn hattrick in Andorra is hij momenteel zelfs 'vicetopschutter' na Danny Welbeck in de voorronde met vijf doelpunten. De 26-jarige aanvaller ligt sinds de winterstop onder contract bij de Duitse tweedeklasseclub Red Bull Leipzig. Eerder speelde hij voor het Oostenrijkse Austria Wien en in eigen land voor Maccabi Petah Tikvah en Hapoel Tel Aviv. Damari maakte in 2010 zijn debuut voor Israël en mag rekenen op een basisplaats in het team van bondscoach Eli Guttman.

Ben Sahar

Ben Sahar (25) werd ooit beschouwd als een van de grootste talenten van Israël en versierde op zijn 16e een transfer naar Chelsea. Toch kon hij de hoge verwachtingen nog niet inlossen en na omzwervingen bij onder andere Portsmouth, Espanyol, Hertha BSC kwam hij in 2014 terecht bij Willem II in Nederland. Voor de club uit Tilburg maakte hij dit seizoen 7 doelpunten in 28 wedstrijden. De Rode Duivels zijn wel gewaarschuwd, want vorig weekend was hij met twee doelpunten matchwinnaar tegen FC Dordrecht (2-1).

Tal Ben Haim

Tal Ben Haim is met zijn 32 jaar en 77 interlands de ervaren aanvoerder van de Israëli's. De middenvelder is een oude bekende voor ons, want hij speelde in het seizoen 2013-2014 voor Standard, dat hij vorig jaar ruilde voor Charlton Athletic (beide clubs zijn eigendom van Roland Dûchatelet, nvdr.) Eerder speelde hij in Engeland voor onder andere Bolton, Chelsea, Manchester City en West Ham United. Tal Ben Haim was in de EK-voorronde al goed voor twee assists en een doelpunt tegen Cyprus (1-2).

Lior Refaelov

De aanvallende middenvelder van kersvers bekerwinnaar Club Brugge begon in de eerste drie EK-kwalificatieduels van Israël telkens op de bank, maar mag na zijn sterke prestaties met blauw-zwart nu vermoedelijk net als tegen Wales opnieuw op een basisplaats rekenen. Vorig weekend nog besliste 'Rafa' nog de bekerfinale tegen Anderlecht (2-1) met een weergaloos doelpunt in de extra tijd. Refaelov is Israëlisch international sinds 2007 en maakte 5 goals in 28 wedstrijden.

Eran Zahavi

Normaal gezien ook zeker van een basisplaats is Eran Zahavi, de 27-jarige middenvelder van Maccabi Tel-Aviv. Vorig seizoen werd hij topschutter in de Israëlische competitie met maar liefst 29 doelpunten in 33 wedstrijden, maar wat nog spectaculairder is: hij was trefzeker in 17 opeenvolgende wedstrijden met zijn ploeg. In de EK-kwalificatiecampagne was Zahavi al één keer aan het kanon, tegen Bosnië-Herzegovina (3-0). (KVDA)

Omer Damari scoorde behalve tegen Wales in alle EK-kwalificatieduels van Israël. Dankzij zijn hattrick in Andorra is hij momenteel zelfs 'vicetopschutter' na Danny Welbeck in de voorronde met vijf doelpunten. De 26-jarige aanvaller ligt sinds de winterstop onder contract bij de Duitse tweedeklasseclub Red Bull Leipzig. Eerder speelde hij voor het Oostenrijkse Austria Wien en in eigen land voor Maccabi Petah Tikvah en Hapoel Tel Aviv. Damari maakte in 2010 zijn debuut voor Israël en mag rekenen op een basisplaats in het team van bondscoach Eli Guttman.Ben Sahar (25) werd ooit beschouwd als een van de grootste talenten van Israël en versierde op zijn 16e een transfer naar Chelsea. Toch kon hij de hoge verwachtingen nog niet inlossen en na omzwervingen bij onder andere Portsmouth, Espanyol, Hertha BSC kwam hij in 2014 terecht bij Willem II in Nederland. Voor de club uit Tilburg maakte hij dit seizoen 7 doelpunten in 28 wedstrijden. De Rode Duivels zijn wel gewaarschuwd, want vorig weekend was hij met twee doelpunten matchwinnaar tegen FC Dordrecht (2-1).Tal Ben Haim is met zijn 32 jaar en 77 interlands de ervaren aanvoerder van de Israëli's. De middenvelder is een oude bekende voor ons, want hij speelde in het seizoen 2013-2014 voor Standard, dat hij vorig jaar ruilde voor Charlton Athletic (beide clubs zijn eigendom van Roland Dûchatelet, nvdr.) Eerder speelde hij in Engeland voor onder andere Bolton, Chelsea, Manchester City en West Ham United. Tal Ben Haim was in de EK-voorronde al goed voor twee assists en een doelpunt tegen Cyprus (1-2).De aanvallende middenvelder van kersvers bekerwinnaar Club Brugge begon in de eerste drie EK-kwalificatieduels van Israël telkens op de bank, maar mag na zijn sterke prestaties met blauw-zwart nu vermoedelijk net als tegen Wales opnieuw op een basisplaats rekenen. Vorig weekend nog besliste 'Rafa' nog de bekerfinale tegen Anderlecht (2-1) met een weergaloos doelpunt in de extra tijd. Refaelov is Israëlisch international sinds 2007 en maakte 5 goals in 28 wedstrijden.Normaal gezien ook zeker van een basisplaats is Eran Zahavi, de 27-jarige middenvelder van Maccabi Tel-Aviv. Vorig seizoen werd hij topschutter in de Israëlische competitie met maar liefst 29 doelpunten in 33 wedstrijden, maar wat nog spectaculairder is: hij was trefzeker in 17 opeenvolgende wedstrijden met zijn ploeg. In de EK-kwalificatiecampagne was Zahavi al één keer aan het kanon, tegen Bosnië-Herzegovina (3-0). (KVDA)