1. Bayern München wordt geleid door voormalige topvoetballers en is wat dat betreft een voorbeeld. Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge, Matthias Sammer en op de achtergrond Franz Beckenbauer, geen gebrek aan voetbalverstand in het bestuur. Bayern beslist snel en kordaat, de lijnen zijn kort, de vergaderingen worden beperkt.

2. Trainer Jupp Heynckes verricht uitstekend werk. Ooit was Bayern München een broeinest van egotripperij, nu maken de sterren zich ondergeschikt aan het team. Heynckes roteert, maar houdt de vedetten tevreden. Hij zorgt voor rust en discipline, maar geeft de spelers toch een maximale verantwoordelijkheid.

3. Bayern München speelt op dit moment het beste voetbal in Europa. Het is een mix van power en techniek, van loopvermogen en creativiteit, van snelheid en scorend vermogen. In de ploeg schuilt veel offensieve kracht, maar bij balverlies plooit iedereen mee terug. Bovendien beheerst Bayern verschillende spelstijlen.

4. Geen enkele club is er in de Champions League in geslaagd het gracieuze Barcelona in twee wedstrijden met 7-0 te verslaan. Het mag dan zijn dat de glans van de Catalaanse club wat is verbleekt en dat Barcelona op een kruispunt staat, juist in die twee matchen bewees Bayern München dat het de standaard is van het Europese topvoetbal.

5. Bayern München heeft cash, terwijl concurrerende clubs in Europa met gigantische schulden kampen. Het gaat niet naar de bank om geld te lenen, maar wel om geld op de rekening te zetten. Bayern is uitgegroeid tot een product dat maximaal wordt geëxploiteerd.

1. Bayern München wordt geleid door voormalige topvoetballers en is wat dat betreft een voorbeeld. Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge, Matthias Sammer en op de achtergrond Franz Beckenbauer, geen gebrek aan voetbalverstand in het bestuur. Bayern beslist snel en kordaat, de lijnen zijn kort, de vergaderingen worden beperkt. 2. Trainer Jupp Heynckes verricht uitstekend werk. Ooit was Bayern München een broeinest van egotripperij, nu maken de sterren zich ondergeschikt aan het team. Heynckes roteert, maar houdt de vedetten tevreden. Hij zorgt voor rust en discipline, maar geeft de spelers toch een maximale verantwoordelijkheid. 3. Bayern München speelt op dit moment het beste voetbal in Europa. Het is een mix van power en techniek, van loopvermogen en creativiteit, van snelheid en scorend vermogen. In de ploeg schuilt veel offensieve kracht, maar bij balverlies plooit iedereen mee terug. Bovendien beheerst Bayern verschillende spelstijlen. 4. Geen enkele club is er in de Champions League in geslaagd het gracieuze Barcelona in twee wedstrijden met 7-0 te verslaan. Het mag dan zijn dat de glans van de Catalaanse club wat is verbleekt en dat Barcelona op een kruispunt staat, juist in die twee matchen bewees Bayern München dat het de standaard is van het Europese topvoetbal. 5. Bayern München heeft cash, terwijl concurrerende clubs in Europa met gigantische schulden kampen. Het gaat niet naar de bank om geld te lenen, maar wel om geld op de rekening te zetten. Bayern is uitgegroeid tot een product dat maximaal wordt geëxploiteerd.